Sådan får du hurtigt strøm på din iPhone

Er batteriet tæt på tomt, og skal du hurtigt videre og væk fra stikkontakten? Med enkle råd kan du sætte fart på opladningen af din iPhone. Samvirke giver dig 5 trick, der får opladningen til at løbe hurtigere.

Sæt mobilen i flytilstand, så sparer du på strømmen, mens du oplader

Din mobiltelefon er som standard indstillet til, at den kan opdatere apps i baggrunden. Får du også push-beskeder fra eksempelvis Facebook, nyhedsapps og Messenger, bruger mobilen hele tiden computerkraft og dermed strøm. 

Slå flytilstanden til, så kan mobiltelefonen ikke få adgang til hverken wifi, telefonnet eller dataforbindelser, og dermed opdateres ingenting i baggrunden. Det mindsker opladningstiden – ikke voldsomt, men mange bække små, hvis du hurtigt skal have strøm på mobilen. 

Du kan også sætte telefonen i batterisparetilstand.

Stor og lille oplader til iPhone på sort baggrund.

Opladeren til højre er til en iPad - den kan oplade din iPhone en del hurtigere end den iPhoneoplader, der fulgte med i pakken. 

Fjern coveret på din telefon

Batterier oplader langsommere og dårligere, når de bliver varme. Fjern derfor coveret på din telefon, når du lader den op. Sådan lyder rådet fra Apple, der har produceret iPhone, i deres guide til telefonen. Du bør heller ikke lade telefonen ligge i solen, når du lader den op. I øvrigt bør telefonen ikke få konstant, direkte sollys. 
 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan passer du bedst på batteriet

Langt de fleste batterier til mobiltelefoner, bærbare computere og andre enheder har i dag lithium-ion batterier, og du kan med et par råd passe lidt bedre på batteriet ved at følge disse råd:

  • Undlad at lade helt op eller helt at aflade batteriet. Der sker en mekanisk skade, når et batteri oplades helt eller aflades helt. Batteriet har det bedst mellem 20 og 80%. Frygt ikke, du smadrer ikke batteriet ved at give det en fuld opladning, der er bare en positiv effekt ved at undlade at lade det fuldt op. 
  • Giv batteriet flere små opladninger i løbet af dagen. Det er god stil for batteriet kun at få 10-20% strøm ad gangen. 
  • Lad ikke batteriet blive for koldt eller for varmt, når du lader det. Heller ikke i løbet af dagen. 

Kilde: DTU og Videnskab.dk

Brug din iPad-oplader

Da du fik din iPhone, fulgte en lille oplader med. Standardopladeren har et output på cirka 1 ampere. Brug i stedet en oplader, der er standardoplader til en iPad. En iPad-oplader har et output på cirka 2 ampere. Undersøgelser fra det amerikanske Business Insider har vist, at en telefon kan oplades på cirka 2 timer med en iPad-oplader, hvor det tager cirka 3 timer at oplade telefonen fra 0 til 100%, hvis du bruger en standardoplader. 

Apple oplyser selv i deres supportdokumenter, at iPhonen kan oplades sikkert med en iPad-oplader. 

Har du ikke en iPad-oplader, så køb en oplader, der har et output på 2 eller 2,1 ampere. Apples originale opladere er dyrere end kopiprodukterne, så hold øje med, om den oplader, du køber, er MFi-certificeret. MFi betyder Made For iPhone/iPad/iPod. 

Oplad ikke din iPhone via et stik i computeren. Det går meget langsomt

Det kan være fristende at sætte telefonen til computeren, hvis du har et USB-kabel ved hånden og alligevel sidder ved den store skærm og arbejder. Lad være! Computeren kan ikke sende lige så meget strøm af sted til telefonens batteri, som en oplader i et stik i væggen gør. 
 
Brug kun et USB-kabel i computeren, hvis du skal tage backup af telefonen, eller hvis din computer eller docking station til din bærbare har et hurtigladningsstik.

Hold lightningsstikket rent

Har du tit telefonen i lommen, så forvilder der sig fnuller og støv ind i stikket, hvor du sætter opladeren til. Pust forsigtigt ind i lightningporten, så støvet løsner sig. Et rent stik gør det nemmere at oplade. 
 

Læs mere om