Nytårscocktails: 5 festlige cocktails med champagne, mousserende vin eller cava til nytår
Champagne Cocktail
¼ cl Angostura Bitters
12 cl champagne eller mousserende vin (Brug evt. Cavalier)
2 cl cognac
1 tsk rørsukker
Fremgangsmåde
Hæld rørsukkeret, Angostura Bitters og cognac i et champagneglas. Top op med champagne, rør forsigtigt og server.
Downtown Abbey
3 cl vodka
2 cl sukkersirup
2 cl citrusjuice
6 cl mousserende vin
2 cl Sambuca Bianca (anis-baseret likør)
4 cl passionsfrugtpuré
Stjerneanis
Fremgangsmåde
Hæld vodka, sambuca, passionsfrugtpuré, citrusjuice, sukkersirup og isterninger i en shaker og ryst. Fyld et vinglas med isterninger og si cocktailen op i glasset. Top den med mousserende vin og pynt med stjerneanis. Erstattet du passionsfrugt puréen med juice, skal du bruge 1 cl sukkersirup mere og 1 cl citrusjuice mindre.
Lav din egen passionsfrugt puré
4-6 passionsfrugter
25 g flormelis
2 spsk vand
Fremgangsmåde:
Udhul passionsfrugterne, og kom indholdet i en gryde med vand og flormelis. Lad simre indtil ingredienserne bliver en ensartet masse. Si kernerne fra.
Du kan købe passionsfrugt puré i større supermarkeder eller erstatte puréen med passionsfrugtjuice.
French 75
4 cl gin
2 cl sukkersirup
¼ cl citrusjuice
6 cl mousserende vin
En skive citron til pynt
Fremgangsmåde
Hæld alle ingredienser undtagen champagnen i en shaker med isterninger og ryst. Si op i et champagneglas, fyld med champagne og pynt med en skive citron på kanten af glasset.
Paint It Gold
2,5 cl vodka
1,5 cl hyldeblomstsaft
1 cl sukkersirup
0.5 teske guldstøv (Findes typisk i bageafdelingen i flere supermarkeder)
Toppes med cava
Fremgangsmåde
Hæld vodka, hyldeblomst, sukkersirup og isterninger i en shaker og ryst grundigt. Si derefter over i et champagneglas og tilføj guldstøv. Top med cava og se guldstøvet hvirvle i glasset.
Vanilla Passion
4 cl vodka
2 cl vaniljesirup
2 cl citrusjuice
4 cl passionsfrugtsirup eller puré
Top med champagne
Passionsfrugt til pynt
Fremgangsmåde
Hæld vodka, vaniljesirup, citrusjuice, passionsfrugtsirup og isterninger i en shaker og ryst. Top med champagne. Erstattet du passionsfrugt puréen med juice, skal du bruge 1 cl vaniljesirup mere og 1 cl citrusjuice mindre.
Det er nemmere at lave champagnecocktails, hvis du har en shaker, en si og et målebæger.