Lær de grove grøntsager at kende
Kantareller har et højt indhold af kostfibre, 5 gram pr 100 gram. Kantarellen har et højt indhold af A-vitaminet beta-caroten og indeholder mineralet kalium.
Artiskok har et højt indhold af kostfibre, 5,4 gram pr 100 gram. Derfor er artiskok en grov og ikke en fin grøntsag. Artiskok indeholder blandt andet C-vitamin og mineralet kalium.
Selleri indeholder 3,9 gram kostfiber pr 100 gram. Selleri er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Af vitaminer indeholder selleri A, B, og C-vitamin og af mineraler kalium og fosfor.
Savojkål har et kostfiberindhold på 3,1 gram pr 100 gram. Savoykål er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Savoykål indeholder blandt andet vitaminerne A, B og C og mineralet kalium.
Rosenkål har et kostfiberindhold på 4,1 gram pr 100 gram. Derfor er rosenkål en grov og ikke en fin grøntsag. Rosenkål indeholder vitaminerne A, E, C, K og B, og har et særligt højt indhold af B-vitaminet folat. Af mineraler indeholder rosenkål kalium og magnesium.
Gulerødder indeholder 2,7 gram kostfibre pr 100 gram. Guleroden er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Gulerødder indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, og mineralerne kalium og jod. Guleroden indeholder cirka 8 gram sukkerarter pr 100 gram.
Fennikel har et kostfiberindhold på 2 gram pr 100 gram. Derfor er fennikel en grov og ikke en fin grøntsag. Fennikel indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, B-vitaminer og mineralet kalium.
Bønner har et kostfiberindhold på 3 gram pr 100 gram. Bønner er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Bønner indeholder blandt andet A-, B- og K-vitaminer, og mineralet kalium.
Broccoli har et kostfiberindhold på 3,2 gram pr 100 gram. Derfor er broccoli en grov grøntsag og ikke en fin. Broccoli indeholder blandt andet vitaminerne A, E og K, B-vitaminet folat, og mineralet kalium.
Avocado har et højt indhold af kostfibre, 5,2 gram pr 100 gram. Avocado er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Avocado er sundt, men du skal ikke spise for mange af dem fordi de har et højt indhold af monoumættet fedt, 16 gram pr. 100 gram. Derfor er avocado sat sammen med de fine grøntsager i madpyramiden. Avocado har et højt indhold af B-vitaminet folat, E-vitamin og mineralet kalium.
Blomkål har et kostfiberindhold på 2,4 gram pr 100 gram, derfor er blomkål en grov og ikke en fin grøntsag. Blomkål indeholder blandt andet B-vitaminet folat og mineralet kalium.
Aubergine har et kostfiberindhold på 2,4 gram pr 100 gram. Aubergine er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Aubergine indeholder blandt andet mineralet kalium.
Jordskokker har et kostfiberindhold på 2,6 gram pr 100 gram. Jordskokker er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Jordskokker indeholder blandt andet B-vitaminet folat og mineralerne kalium og fosfor.
Majs indeholder 2,8 gram kostfiber pr 100 gram. Majs er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Majs indeholder blandt andet A- og B-vitaminer samt mineralerne kalium og fosfor.
Rødbeden har et kostfiberindhold på 2,3 gram pr 100 gram. Rødbeden er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Rødbeder indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralet kalium.
Tang indeholder 5 gram kostfibre pr 100 gram. Tang hører derfor til i kategorien af grove grøntsager. Tang indeholder mineralerne calcium, jern og zink, og har et særligt højt indhold af mineralet jod.
Porrer har et kostfiberindhold på 2,2 gram pr 100 gram. En porre er derfor en grov grøntsag og ikke en fin. Porrer indeholder blandt andet vitaminerne A og B, og mineralerne kalium og zink.
Pastinakken har et kostfiberindhold på 4,5 gram pr 100 gram. Pastinakken er derfor en grov grøntsag og ikke en fin. Pastinak indeholder blandt andet vitaminerne A, B og E og mineralet kalium.
Skorzonerrod har et kostfiberindhold på 3,3 gram pr 100 gram. Scorzonerrod er derfor en grov grøntsag. Roden indeholder blandt andet A-vitamin og mineralerne kalium og fosfor.
Ærter har et kostfiberindhold på 5,9 gram pr 100 gram. Ærter er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Ærter indeholder blandet andet A, B og C-vitamin, og mineralerne kalium, fosfor og jern.