Kender du også William, Sofia og Kasper: Se, hvornår navnene var populære

I 2015 hittede navne som William, Noah og Lucas blandt de nyfødte drenge, hvor knap 6 ud af hver 100 drenge fik 1 af de 3 mest populære drengenavne det år. Blandt pigerne er det nemmest at møde en jævnaldrende navnesøster i vuggestuen, hvis man hedder Sofia, Freja eller Ella. Samvirke har kigget ned i danskernes foretrukne navne de seneste 30 år og kan fortælle, hvornår navnet toppede.

Emma og William var de mest populære navne til nyfødte i 2015 stærkt forfulgt af Sofia og Noah. Samvirke har kigget på navnemoden og kan afsløre, at selvom Christian er et populært navn, bliver færre og færre drenge givet det navn om året. Flere og flere piger får navnet Ingrid. 

Drenge skal da hedde William

»Hvad skal barnet hedde?«

Hvis svaret har lydt »William«, er der god sandsynlighed for, at den lille William vil møde mange navnebrødre på sin vej gennem børnehaven og livet i skolen.

19 ud af 1000 nyfødte drenge fik navnet William i 2015, hvor de seneste tal fra Danmarks Statistiks database over danskernes navne er tilgængelige. Selvom William-populariteten toppede i 2010, er William stadig det mest populære drengenavn.

Drengenavne

Sofia var mest populært til pigerne i 2015

Sofia – eller Sophia – var det mest populære pigenavn i 2015, stærkt forfulgt af Freja. Det var Sofias første år på listen, året inden var Emma det store hit blandt pigerne.

Et klassisk 80’er-navn som Carina blev oftest brugt i 1989, hvor 261 nyfødte fik navnet. I 2015 var det kun 1 nyfødt, der kom til at hedde Carina. 

Pigenavne

Se, hvad vi ellers skriver om: #navne, #børn og #mode