Kan man dele indboforsikringen i et bofællesskab?

Mange unge vælger at dele lejlighed med venner, søskende eller fremmede, men hvordan får man forsikret sine ting, hvis det ikke kun er dig selv og din omgangskreds, der besøger dit hjem? Forsikringsoplysningen giver dig et par råd her.

Kun enkelte forsikringsselskaber dækker, hvis man bor flere end 2 personer sammen. Og i nogle tilfælde kræver det, at man får skrevet alle bofællers navne ind i forsikringsaftalen.

Hvor mange kan dele indboforsikring?

De fleste forsikringsselskaber dækker bofællesskaber op til 2 personer – uanset om man er kærester eller venner.
Men er I flere, er det en god idé at forhøre sig hos forsikringsselskaberne, inden du vælger forsikring, lyder det fra Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen:

»Kun enkelte forsikringsselskaber dækker, hvis man bor flere end 2 personer sammen. Og i nogle tilfælde kræver det, at man får skrevet alle bofællers navne ind i forsikringsaftalen. Det er vigtigt at tjekke forsikringsvilkårene, ellers kan man miste retten til at få erstatning.«

Svært at vide, hvem der ejer hvad i bofællesskab

En af udfordringerne ved at finde et forsikringsselskab, der tilbyder indboforsikring for bofællesskaber med især unge beboere, er, at der ofte vil komme en del fremmede i hjemmet, som vil kunne stjæle fra beboernes ulåste værelser. Desuden er det svært at holde styr på, hvem der ejer hvad i boligen, forklarer Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Én forsikring til hver person

Hvis det ikke kan lade sig gøre at finde et selskab, der vil dække bofællesskabet samlet, kan man blive nødt til at købe sig en forsikring hver. Her skal man bare være opmærksom på, hvilke krav der bliver stillet:

»Et forsikringsselskab kan stille krav til, hvordan lejligheden er indrettet, f.eks. om man

kan låse af til de enkelte værelser, og om forsikringen dækker indbo, som befinder sig i lejlighedens fællesarealer.«

Kilde: Forsikringsoplysningen

 

Læs mere om