Kan jeg skifte fast margarine ud med flydende?

Dejen løber, når jeg bruger flydende margarine i stedet for fast. Hvad kan jeg gøre?

I skærekager bliver resultatet bedre end i småkager eller wienerbrød, hvis man bruger flydende margarine.

?

Jeg vil bage en kage, og der står, at jeg skal bruge 280 gram fast margarine. Hvis jeg i stedet bruger flydende margarine, bliver dejen tynd. Kan man ikke erstatte fast margarine med flydende og stadig få et godt resultat?
 

Hardy Evers, Vejle

Svar fra Mia Kristensen

Sammensætningen af de forskellige margarineprodukter varierer en del.

Det kan bedst sammenlignes med at bruge ren planteolie i en opskrift. Det påvirker konsistensen i kagen lidt og virker ikke særlig godt i mørdej, butterdej, wienerbrød og småkager.

I skærekager bliver resultatet fint, omend lidt mere kompakt i konsistensen. Her skal du bruge ca. 80 g olie til at udskifte 100 g fast fedtstof.

Juster evt. konsistensen af dejen med lidt vand/mel. Husk, at margarineprodukter ofte er tilsat aromaer og planteolier af forskellig art, som kan påvirke smagen. 
 

Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Københavns Professionshøjskole. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #kage, #bagning og #fedtstoffer