Hvorfor har I ikke øko-franskbrød på hylden

På brødhylden i supermarkedet finder man nemt økologisk rugbrød, men hvor bliver det økologiske franskbrød af? Det vil en kunde gerne vide.
?

Jeg sætter stor pris på jeres brede udvalg af økologiske varer og vælger ofte et økologisk produkt frem for et konventionelt, når jeg handler. På jeres hylder kan jeg finde økologisk rugbrød, knækbrød og kiks. Det undrer det mig dog, at det endnu ikke er lykkedes mig også at finde noget økologisk hvedebrød i form af eksempelvis boller, franskbrød eller toastbrød. Hvad skyldes dette?

Julie Olsen, København

Svar fra Mike Wentoft

Vi har rettet henvendelse til flere leverandører på baggrund af din forespørgsel. Lantmännen Unibakes, der er en af vores største leverandører, fortæller, at det økologiske hvedebrød holder sig frisk i kortere tid end konventionelt hvedebrød, da der ikke benyttes de samme ingredienser i økologisk brød. Det har derfor ikke været muligt at udvikle et hvedebrød, der opnår de samme sensoriske egenskaber som det konventionelle brød, når det skal kunne holde sig seks dage. Vi har derfor valgt ikke at lancere økologiske hvedebrød i den traditionelle brødhylde.

Andre og mindre producenter har heller ikke økologisk hvedebrød af en god nok kvalitet endnu. 

Mike Wentoft er kategoriplanlægger i bager og brød hos Coop.