Hjemmelavet krydderolie - så nemt er det

Forlæng sæsonen ved at bruge de friske grøntsager og krydderurter til en skøn krydderolie. Den varmer godt til vinter.

Efterår og vinter bliver lidt bedre, hvis du gemmer nogle af de skønne krydderurter og krydderier i en olie

Vælg dine favoritkrydderier

Vi brugte timian, rosé peber, strimler af citronskal og lidt hvidløg. Rosmarin, sort peber, chili ville også smage godt.  Kom olie og krydderi i et glas, og lad krydderierne trække i 3 døgn, før du smager på olien. Du kan bruge 100 procent olivenolie eller lave en blanding af solsikkeolie og olivenolie for en lidt mildere smag.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Så nemt er det:

Hvis du synes, at olien smager for meget af krydderierne, kan de blot sigtes fra, så du kun gemmer den rene olie. Krydderierne vil smage med i retten, hvis du bruger olien til at stege i. Bruger du olien i dressinger, kan du evt. vælge at sigte dem fra.