Her er de 5 dummeste steder at gemme husnøglen

En ekstranøgle til huset er en god idé, hvis du har glemt nøglen. Men pas på ikke at gøre det nemt for indbrudstyven. Læs Bolius’ råd til 5 steder, du IKKE bør gemme din husnøgle.

Ifølge Bolius' fagexpert, Tine R. Sode, er det en god idé at gemme nøglen et uventet sted og flytte rundt på den med jævne mellemrum.

Det kan være kløgtigt at gemme en ekstranøgle et sted på matriklen, hvis én fra familien smækker sig ude, glemmer nøglen, eller en håndværker skal lukkes ind, mens du ikke er hjemme.

Mindre klogt er det til gengæld at gemme ekstranøglen det samme sted som alle andre, mener Bolius’ fagekspert, Tine R. Sode, for så er det nemt for en indbrudstyv at finde den. Hvis tyven finder nøglen og låser sig ind, er der ikke synlige tegn på indbrud og derfor er der - i forsikringsøjemed - tale om simpelt tyveri snarere end indbrud. Det betyder, at forsikringen dækker langt mindre.

Ved simpelt tyveri får du ifølge Forsikring & Pension ikke erstatning for penge, smykker, guld- og sølvting, værdipapirer, frimærker m.m., ligesom der er et max beløb for særlige indbogenstande.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

3 bud på kreative gemmesteder

1 Nøgleboks:

Gem ekstranøglen i en nøgleboks, der kan modstå angreb svarende til bygningens sikringsniveau. Hvis en tyv bryder nøgleboksen op og bruger nøglen til at låse sig ind, og der er tydelige tegn på, at nøgleboksen er ødelagt, dækker forsikringen som ved et 'normalt' indbrud.

2 Hos naboen/familien:

Hos naboen/familie: Opbevar ekstranøglen hos naboen eller nærtboende familiemedlemmer.

3 I en kunstig sten:

I en kunstig sten: Anbring ekstranøglen i et skjult rum i en kunstig nøglesten. Stenen placeres sammen med lignende sten, så tyven ikke kan se forskel, og dermed ikke finde nøglen.

De 5 dummeste steder, du kan gemme din nøgle

Ifølge Tine R. Sode er de 5 dummeste steder, du kan gemme din ekstranøgle:

  • Under dørmåtten.
  • Under en krukke.
  • Ovenpå en lampe.
  • Hængende i en snor inde bag brevsprækken eller i postkassen, så man bare lige kan fiske den ud.
  • På sålbænken ved et vindue et stykke væk fra hoveddøren.

Brug fantasien, når du gemmer nøglen

Ifølge Tine R. Sode er det en god idé at gemme nøglen et uventet sted og flytte rundt på den med jævne mellemrum.

- Jeg kan råde til, at man generelt forsøger at være kreativ, når man gemmer sin nøgle. Men det er selvfølgelig vigtigt, at fantasien ikke får lov at flyde i et omfang, så det både bliver umuligt for tyvene og for ejermanden at finde nøglen igen.

Det er også en god idé at variere gemmestederne, hvis alt for mange håndværkere eller andre pludselig ved, hvor nøglen ligger gemt, lyder det fra fageksperten.

Læs mere om