Grilltips: Lav den perfekte pizza på grillen

Kokken Claus Holm er glad for mad – og glad for pizza på grillen. Et af hans tip er, at du ikke må komme skinke eller salami på pizzaen, før end den er færdigbagt på grillen. Samvirke bringer 4 tips til den perfekte pizza på grillen.

Kunsten ved en god pizza er at spare på fyldet. Jo mere fyld, jo mere vand afgives, når pizzaen bager. Og vand giver en våd bund, der er svær at gøre sprød.

Styr temperaturen og brug en bagesten

Inden du kaster dig ud i et pizzaeventyr på grillen, så find ud af, om du kan styre temperaturen på din grill. Nogle kuglegriller har et termometer indbygget i låget, og så er det nemt at følge temperaturen på din grill. Alternativt skal du finde et grilltermometer, så du kan holde øje. Er du utrænet i at holde temperaturen fast i en kuglegrill, så forsøg dig frem. Justering af lufttilførslen er med til at styre temperaturen i grillen. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Tip 1: Ikke for meget fyld

Når du bager pizza på grillen, bør du, ifølge Claus Holm, passe på med at bruge for meget fyld. Fyld afgiver nemlig vand, når pizzaen bager – og jo mere fyld, jo mere vand og dermed blødere bund får du på din pizza. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Tip 2: Læg lagene rigtigt

En god pizza fremstilles på følgende måde: Først bund, så tomatsauce, så ost og til sidst fyldet. På den måde mindsker du risikoen for at svide osten under bagningen. 

Tip 3: Vent med fyldet

Det kan være en fordel, hvis du ikke putter fyld som fin, tyndtskåret skinke eller salamiskiver på pizzaen med det samme. Bag pizzabund, tomatsauce og ost først, inden du putter skinke og salami på. En god pizza bages ved meget høj varme, og det tyndt skårne pålæg skal nok nå at blive varmt, selvom det kommer på pizzaen til sidst. 

Tip 4: Dræn osten i god tid

Bruger du mozzarella i lage, så tag osten ud i god tid. Lad mozzarellaen dræne i en si over en skål i et kvarter. 

»Jeg bruger aldrig revet ost fra supermarkedet til min pizza. Jeg vil hellere købe mozzarella eller et godt stykke ost og rive det selv. Tag en sludder med din lokale ostehandler om smeltepunkter for de forskellige oste, så finder du ud af,  hvad der er god ost til pizza. Én ting er helt sikkert, den revne ost i en plastpose fra supermarkedet gør hverken dig eller din pizza lykkelig!«

Læs mere om