Grilltips: Lav den perfekte pizza på grillen
Styr temperaturen og brug en bagesten
Inden du kaster dig ud i et pizzaeventyr på grillen, så find ud af, om du kan styre temperaturen på din grill. Nogle kuglegriller har et termometer indbygget i låget, og så er det nemt at følge temperaturen på din grill. Alternativt skal du finde et grilltermometer, så du kan holde øje. Er du utrænet i at holde temperaturen fast i en kuglegrill, så forsøg dig frem. Justering af lufttilførslen er med til at styre temperaturen i grillen.
Tip 1: Ikke for meget fyld
Når du bager pizza på grillen, bør du, ifølge Claus Holm, passe på med at bruge for meget fyld. Fyld afgiver nemlig vand, når pizzaen bager – og jo mere fyld, jo mere vand og dermed blødere bund får du på din pizza.
Tip 2: Læg lagene rigtigt
En god pizza fremstilles på følgende måde: Først bund, så tomatsauce, så ost og til sidst fyldet. På den måde mindsker du risikoen for at svide osten under bagningen.
Tip 3: Vent med fyldet
Det kan være en fordel, hvis du ikke putter fyld som fin, tyndtskåret skinke eller salamiskiver på pizzaen med det samme. Bag pizzabund, tomatsauce og ost først, inden du putter skinke og salami på. En god pizza bages ved meget høj varme, og det tyndt skårne pålæg skal nok nå at blive varmt, selvom det kommer på pizzaen til sidst.
Tip 4: Dræn osten i god tid
Bruger du mozzarella i lage, så tag osten ud i god tid. Lad mozzarellaen dræne i en si over en skål i et kvarter.
»Jeg bruger aldrig revet ost fra supermarkedet til min pizza. Jeg vil hellere købe mozzarella eller et godt stykke ost og rive det selv. Tag en sludder med din lokale ostehandler om smeltepunkter for de forskellige oste, så finder du ud af, hvad der er god ost til pizza. Én ting er helt sikkert, den revne ost i en plastpose fra supermarkedet gør hverken dig eller din pizza lykkelig!«