Grill grillpølsen helt perfekt

Undgå at prikke hul i pølsen, når du griller, og brug både direkte og indirekte varme lyder rådet fra kokken Claus Holm.

Grill ved lav varme

»Jeg har en ret skarp holdning til, hvordan man skal grille sine pølser rigtigt. Når man griller pølser, så foregår det altså ved lav varme,« forklarer Claus Holm. 

Lav varme skal helst opnås ved indirekte varme på grillen, og den lave temperatur er ifølge Claus Holm med til at give saftspændte pølser. Pølserne skal grilles til de har en centrumtemperatur på cirka 75 grader. Ved indirekte varme griller du pølserne et sted på grillen, hvor de ikke ligger over kul.  

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Reverse sear giver fine striber

Vil du gerne have fine, mørke striber på grillpølserne, når du griller, skal du tage pølserne af, når de når centrumtemperaturen på 75 grader. Lad herefter pølserne køle et par minutter. Teknikken reverse sear er, når du griller kød ved indirekte varme, tager kødet af varmen og herefter lægger kødet på et meget varmt sted.

Mens grillpølserne ligger til afkøling, åbner du spjældene på din grill, så temperaturen hæves til 200-250 grader. Læg pølserne direkte på risten, der hvor kullene er varmest. Lad pølserne ligge i nogle sekunder, så de får de karakteristiske grillstriber. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Prik ikke pølserne

Mange prikker grillpølserne eller ridser pølserne med en kniv, inden pølserne skal på grillen, så pølserne ikke sprækker, når kødsaften omdannes til damp under stegningen. 

»Det er ikke meningen, at kødsaften skal ud af pølsen. Alle kokke ved, at god kødsaft er lig god smag, og den vil man jo gerne beholde i grillpølsen,« forklarer Claus Holm. 

Steger du ved svagere og indirekte varme, er risikoen for, at pølserne sprækker, meget mindre. 

Tip: Vikl grillpølsen ind i bacon

Bacon klæder alt mad på grill, mener Claus Holm, der giver et sit tip til, hvordan bacon og pølser fusioneres til en mundfuld, der smager himmelsk: 

»Vikl dine pølser ind i bacon. Og tag nu ikke kun et fesent lille stykke bacon. Hele pølsen skal pakkes godt ind. Fra top til tå. Pølsen skal være indesluttet. Det er jo med bacon, som det er med dansk smør: Man kan sjældent få for meget af det.«

Når du griller baconpølserne, skal du bruge samme fremgangsmåde som beskrevet ovenfor. Baconen bliver sprød i sidste trin, hvor du har hævet temperaturen på grillen, og griller pølsen på direkte varme.  

Læs mere om