Redaktionen anbefaler






Det er altså ikke nok bare at engagere sig som frivillig. Engagementet skal ligges hos en organisation, som arbejder med noget, man selv kan identificere sig med.
International forskning fra blandt andre FN peger på, at det lykkelige menneske formentlig også er det frivillige menneske. Frivilligt arbejde hænger uløseligt sammen med en følelse af lykke hos den person, der udfører det.
Ifølge forskningen er det også en af grundene til, at Danmark scorer så højt i lykkeundersøgelserne, som hvert år sætter Danmark som verdens lykkeligste land. Vi er nemlig også det mest frivillige land i verden.
Frivilligt arbejde er naturligvis kun en af komponenterne for at finde lykken. Den målelige lykke er udgjort af mange forskellige faktorer, som f.eks. indkomst, jobstatus og personlige relationer. Christian Bjørnskov fra Institut for Lykkeforskning er bekendt med argumentet om lykke i det frivillige arbejde, men han mener, at billedet er lidt mere nuanceret.
»Der er tegn på, at det frivillige arbejde gør folk lykkelige, men vi kan ikke drage den parallel 100 procent. Det er også et spørgsmål om personlighed. Man bliver nødt til at engagere sig i noget, man brænder for og noget, der passer til ens temperament,« siger Christian Bjørnskov.
Det er altså ikke nok bare at engagere sig som frivillig. Engagementet skal ligges hos en organisation, som arbejder med noget, man selv kan identificere sig med.
Samtidig er en stor faktor for lykken, at man har sociale relationer til andre mennesker, og hvis relationerne kommer gennem de frivillige arbejde, er det også med til at bidrage til følelsen af lykke.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10