Få æggekagen til at mætte med masser af fyld
Æggekage med asparges eller røget makrel
Kogte pastaskruer, kartofler, grøntsager eller kylling er godt som fyld i en gammeldags æggekage. Hvis du bager æggekagen i et ildfast fad i ovnen, kan den rumme meget lækkert og mættende fyld.
Du kan bruge kogte eller stegte pølser i skiver, skinker i strimler, svitsede peberfrugter i strimler, halve svitsede skalotteløg, svitsede løgringe, kogte kartofler i skiver, ristede svampe, røget makrel, kyllingekød, spinat, revet ost, hakkede krydderurter og asparges.
Pynt med dild og fennikel
Klippet purløg er det klassiske grønne drys til æggekage. Du kan også bruge persille, dild, fennikeltop eller andre grønne krydderurter. Ristet rugbrød er altid skønt tilbehør til æggekage.
Klassisk æggekage, 4 personer
6 æg
1 1/5 dl mælk
1 tsk. salt
2 tsk. mel
Fremgangsmåde:
1. Pisk først mælken i æggemassen og så melet.
2. Fedtstof smeltes på panden ved jævn varme. Æggemassen hældes på panden ved jævn varme.
4. Rør ikke i massen, den skal langsomt have lov at stivne. Prøv forsigtigt at løsne den langs kanten med en paletkniv og tag et kig ind under.
5.Når æggekagen er smukt lysebrun i bunden og fugtig på overfladen, er den færdig.
6.Server med purløg, tomat, bacon, rugbrød og grov sennep. Vil du bruge andre ingredienser i æggekagen, steg dem da først, og bland dem i æggemassen, før du kommer det hele på panden.
Ovn
Hvis du foretrækker at bruge ovn er bagetiden ca. 40 minutter ved 200 grader. Hold øje med hvornår æggekagen er stivnet.