Er mit barn forsikret, når det er i skole?

Som udgangspunkt er dit barn ikke dækket af skolens forsikring. Så hvordan kan du være sikker på, at dit barn er forsikringsdækket i skoletiden? Forsikringskonsulent Anja Lintrup Sørensen giver dig svar på, hvilke forsikringer der skal til, før dit barn er dækket ved 6 typiske uheld i skoletiden.

Som forælder skal du selv sørge for, at dit barn er forsikret, når du sender det i skole. I de fleste tilfælde dækker skolens forsikring ikke, hvis der skulle ske et uheld. 

Sender du dit barn i skole uden at vide, om barnet er forsikret, hvis det falder og slår sig eller ødelægger sin klassekammerats ting? Så skal du læse med her. I de allerfleste tilfælde dækker skolens forsikring nemlig ikke, hvis barnet er involveret i et uheld i skoletiden. Som forælder skal du derfor selv sørge for, at barnet og barnets ejendele er forsikringsdækkede, hvis du vil have udbetalt erstatning for eventuelle tab. Det er kun i meget få tilfælde, f.eks. på grund af dårlig vedligeholdelse af inventar, at skolen kan holdes ansvarlig for uheld.

Her får du svar på, hvilken forsikring det kræver, før dit barn er dækket ved 6 typiske uheld i skoletiden.

Hvis barnet kommer til skade

Det har lige ringet til frikvarter, og dit barn suser ud i skolegården. Men han er lidt for ivrig, snubler over sine egne ben og falder. Det var et hårdt fald, som resulterer i en brækket arm og 2 knækkede fortænder. Hvad nu?

Den brækkede arm klarer de med lidt gips på hospitalet. Men hvis I vil have udbetalt en eventuel erstatning for ulykken, skal dit barn have sin egen ulykkesforsikring. Et barn er nemlig ikke automatisk inkluderet i sine forældres ulykkesforsikring. Alternativt kan du udvide din egen, så den også gælder dit barn.

De knækkede fortænder bliver fikset hos den offentlige skoletandpleje kvit og frit, indtil barnet fylder 18 år. Ulykken skal dog alligevel meldes til barnets ulykkesforsikring i det tilfælde, at der skulle opstå problemer med tænderne, når barnet er blevet voksen. Har barnet ikke en ulykkesforsikring på det tidspunkt, tandulykken skete, kan han ikke få udbetalt erstatning for de skadede tænder efterfølgende.

 

Hvad dækker barnets ulykkesforsikring?

  • De fleste ulykkesforsikringer udbetaler erstatning, hvis dit barn får varige mén på minimum 5 procent (nogle forsikringer dækker først ved 8 eller 11 procent).
  • I nogle tilfælde dækker ulykkesforsikringen behandlingsudgifter, f.eks. hos en fysioterapeut eller en kiropraktor, selvom dit barn ikke har fået varige mén.
  • Nogle forsikringselskaber tilbyder en tillægsforsikring, som gør, at du straks får udbetalt et engangsbeløb, hvis dit barn kommer til skade.

Kilde: Anja Lintrup Sørensen, konsulent hos Forsikringsoplysningen

Hvis barnet ødelægger eller får stjålet en af sine ting

Dit barn har fået en ny, flot smartphone, som hun har taget med i skole. Under en tur på pigetoilettet ryger den uheldigvis i kummen og står ikke til at redde. Kan dit barn få en ny smartphone fra forsikringen?

Ligesom derhjemme er barnets ting dækket af din egen indboforsikring, når hun er i skole. Du skal dog være opmærksom på, at mange indboforsikringer ikke dækker pludselige skader på elektronik, medmindre du har tilkøbt en elektronikforsikring.

Bliver dit barns smartphone stjålet, er det også din indboforsikring, der skal dække tabet. De ting, dit barn tager med i skole, har det nemlig selv ansvar for.

Hvis barnet ødelægger et andet barns ting

En klassekammerat har taget sin tablet med i skole. Dit barn får lov at låne den, men bliver så begejstret, at han taber den på gulvet. Tabletten går i stykker. Hvis forsikring skal dække?

Hovedreglen er, at det er ejerens egen forsikring, der skal dække. I dette tilfælde er det altså klassekammeratens forældres indboforsikring, der skal erstatte den ødelagte tablet. Har dit barn opført sig meget uansvarligt og f.eks. jongleret med tabletten, kan klassekammeratens forsikringsselskab kræve, at det er din ansvarsforsikring – som er en del af din indboforsikring – der skal dække udgiften til en ny tablet. Din ansvarsforsikring kan også komme i spil, hvis klassekammeratens forældre ikke har en forsikring, der dækker tabet af tabletten.

Hvis barnet låner skolens udstyr og ødelægger det

Dit barn kommer hjem med en computer i skoletasken, som er lånt af skolen. Mens barnet er i gang med lektierne, vælter det et glas med mælk ned i tastaturet. Computeren er ødelagt. Hvem skal erstatte den?

Hvis der er tale om et hændeligt uheld, hvor barnet ikke har gjort noget galt, skal skolen selv dække udgiften.

Det er dog en anden sag, hvis barnet opfører sig ubetænksomt, og computeren bliver stjålet, eller hvis det ødelægger udstyret med vilje. Så kan det blive pålagt barnet selv at erstatte den. Derfor er det vigtigt at tjekke med dit forsikringsselskab, hvordan du er stillet, hvis dit barn låner udstyr af skolen. I nogle tilfælde dækker din egen indboforsikring f.eks. ikke elektronisk udstyr, som er udlånt af skolen, og så kan du selv komme til at punge ud for skolens ødelagte eller stjålne computer.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvis barnet forvolder skade på et andet barn

Det er frikvarter, og dit barn leger med sine klassekammerater på skolegårdens klatrestativ. Pludselig kommer dit barn op at toppes med et af de andre børn. De skubber til hinanden, og det andet barn falder ned fra klatrestativet og slår ryggen. Barnet får brug for efterfølgende behandling hos en kiropraktor. Hvis forsikring skal dække?

I den situation vurderer forsikringsselskabet, om dit barn kan bebrejdes, at det andet barn faldt ned og kom til skade. Det kan være vanskeligt at placere et ansvar for skader, der sker under børns leg. Kan dit barn bebrejdes, er det din ansvarsforsikring, der skal dække. Desuden kan det tilskadekomne barn få erstatning gennem sin ulykkesforsikring. Kan dit barn ikke bebrejdes, er det i stedet kun muligt at få erstatning fra det tilskadekomne barns egen ulykkesforsikring – hvis barnet vel at mærke har sådan en.

Den samme situation gør sig gældende, hvis det er dit barn, der bliver skubbet ned af klatrestativet – bare med omvendt fortegn.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvis barnet kommer til skade under skoletransport

Klassen skal på tur, og det er en af skolens busser, der skal køre dem. Uheldigvis kører bussen galt, og dit barn kommer til skade og får varige mén. Hvad så?

I dette tilfælde er det bussens ansvarsforsikring, der skal dække. Har dit barn sin egen ulykkesforsikring, skal ulykken dog også anmeldes til den, da det er muligt at få erstatning fra både barnets egen forsikring og bussens ansvarsforsikring.

Kilder: Anja Lintrup Sørensen, konsulent hos Forsikringsoplysningen, og www.forsikringsguiden.dk 

Læs mere om