Elektronikforsikringer er ikke nødvendige

Butikkerne lokker med tillægsforsikringer til din nye telefon, computer eller dine nye hvidevarer, så du er dækket, hvis du vælter en kop kaffe ned i computerens tastatur eller taber mobilen i toilettet. I virkeligheden kan du i mange tilfælde spare flere tusinde kroner om året ved at takke nej til denne forsikring. Det er billigere at supplere din indboforsikring med en elektronikforsikring, der dækker alle dine elektroniske produkter.
Kaffekop vælter ned i laptop

Vælter kaffen ned i tasterne, kan en forsikring spare dig for store udgifter til en ny computer. Tegner du en elektronikforsikring hos dit eksisterende forsikringsselskab, slipper du oftest billigere, end hvis du tegner tillægsforsikringer på hvert enkelt af dine elektroniske produkter.

Butikkers elektronikforsikring er spild af penge

I forbindelse med et køb af en ny smartphone, fladskærm eller computer, er du formentlig blevet tilbudt en forsikring af sælgeren, men det kan være dyrt og unødvendigt at købe ny forsikring, hver gang du investerer i elektriske apparater.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Du kan nøjes med at udvide din eksisterende forsikring

Indboforsikringen dækker i de fleste tilfælde de almindeligste uheld, og vil du gerne have ekstra dækning, der sikrer dig en ny telefon, hvis du taber den i toilettet, eller en ny computer, hvis du spilder kaffe ned i tastaturen, kan du udvide din eksisterende forsikring med en udvidelse, der dækker uheld og skader på dine elektriske og digitale apparater.

En tillægsforsikring fra butikkerne dækker typisk kun ét produkt. Derfor kan forsikringsudgifterne hurtigt løbe op i en almindelig husstand, hvor der typisk både er en opvaskemaskine, et fjernsyn, flere computere og smartphones.

“Du behøver ikke engang have meget elektronik for at det kan betale sig at forsikre dig igennem din indboforsikring. Selv med bare 3 produkter er det billigere for både familien og den enlige at forsikre hos et forsikringsselskab frem for hos forhandlerne,” udtaler Kristian Pitzner-Jørgensen, der er direktør i Samlino, en uvildig prissammenligningsportal, hvor danskerne kan sammenligne priser på eksempelvis mobilabonnementer, tv-pakker og forsikringer.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Købeloven dækker fejl og mangler ved produktet

Hos de fleste elektronikforhandlere dækker tillægsforsikringerne kun marginalt bedre end købeloven. I købeloven fremgår blandt andet reklamationsret, som giver dig ret til at få dækket fejl og mangler inden for 2 år efter købet. Det betyder, at hvis der er fejl på varen, kan du få fejlen udbedret gratis eller få produktet erstattet.

En elektronikforsikring kommer for alvor til sin ret og giver mening, hvis du eksempelvis spilder væske ud over din computer. Her går elektronikforsikringen ind og dækker, hvor reklamationsretten ikke ville. Her kan det dog, for de fleste, bedre betale sig at supplere indboforsikringen med en samlet elektronikforsikring, som dækker alt elektronisk udstyr i hjemmet.

Hvad koster en elektronikforsikring?

Hvis du skifter tillægsforsikringerne ud med en elektronikforsikring som tillæg til din indboforsikring, dækker den som udgangspunkt alle elektroniske apparater i hjemmet, indtil de er 4 år gamle. En sådan elektronikforsikring koster i gennemsnittet omkring 550 kroner om året, viser en opgørelse, som Samlino.dk har lavet.

Køber du derimod 3 individuelle forsikringer til en iPhone, en computer og et tv, skal du regne med at komme af med omkring 1600 kroner om året. Her er telefonen typisk dækket i 1 år, computeren 2 år og fjernsynet 3 år. Dette er vel at mærke kun for én person.

Den eneste fordel ved at vælge butikkernes forsikringer er, at selvrisikoen ofte er noget mindre.