Dækker forsikringen, hvis min robotplæneklipper bliver stjålet?

Din forsikring dækker som udgangspunkt, hvis robotplæneklipperen bliver stjålet, mens du ikke er hjemme, men der kan være særlige regler, hvis plæneklipperen er dyr eller står ved dit sommerhus, fortæller Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent hos Forsikringsoplysningen. Pas også på med at lade robotplæneklipperen klippe græs i dårligt vejr.

Du kan ikke være 100% sikker på, at forsikringen dækker din robotplæneklipper, når du ikke er hjemme. 

Robotplæneklipperen er måske omfattet af din forsikring

Robotplæneklippere er smarte. Du får kortklippet græs med en minimal indsats, og ofte kører plæneklipperen, når du ikke er hjemme. Men den står jo udenfor og ikke i et aflåst skur – netop for at kunne køre, når der er strøm på batteriet, og græsset trænger til en klipning. Så hvordan er du dækket, hvis tyve stjæler din robotplæneklipper, når du ikke er hjemme? Samvirke har spurgt Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent i Forsikringsoplysningen:

»Hos de fleste forsikringsselskaber er robotplæneklipperen dækket, hvis den bliver stjålet fra din have på din bopæl. Dog kan der være grænser for, hvor stort et beløb din forsikring vil dække. Tjek derfor altid med dit forsikringsselskab, så du kan være sikker på, om din robotplæneklipper er dækket i tilfælde af tyveri.«

En sommerhusforsikring er lidt anderledes end en indboforsikring, der dækker tyveri på din faste bopæl. De fleste sommerhusforsikringer dækker kun hærværk og simpelt tyveri, dvs. tyveri uden for bygning, når du overnatter i dit sommerhus. Det kan være en udfordring, da plæneklipperen ofte også vil køre rundt udenfor, når du ikke opholder dig i sommerhuset. 

»Nogle selskaber har derfor også indført særlige regler, så forsikringen alligevel dækker i sommerperioden, selvom huset er ubeboet. Det skal i givet fald stå i dine forsikringsvilkår, hvad der er dækket og i hvilken periode, da det kan variere fra forsikring til forsikring,« siger Anja Lintrup Sørensen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Brug koder, mærk plæneklipperen og fjern ladestationen

For at undgå tyveri kan du overveje, om det er nødvendigt at have den kørende, når du ikke er i dit sommerhus. Alternativt kan du gemme ladestationen væk, når du ikke er der. Det afhænger selvfølgelig af, hvor ofte du er der, og hvor længe den kan holde strøm. Du kan også gøre brug af plæneklipperens alarm- og kodemuligheder samt mærke den.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Pas på med at lade robotplæneklipperen stå ude i dårligt vejr

Langt de fleste forsikringer dækker ikke skader på udendørsting, hvis skaden opstår efter storme eller regnvejr. Mange forsikringer dækker heller ikke kortslutningsskader på apparater, som kun er til udendørs brug. 

»Det er en god idé at beskytte din robotplæneklipper mod skader ved ikke at lade den køre i for eksempel tordenvejr, storm og voldsomt regnvejr. I nogle forsikringsselskaber kan du også købe en udvidet elektronikforsikring, som dækker f.eks. kortslutning og funktionsfejl,« fortæller Anja Lintrup Sørensen.

Læs mere om