Aubergineruller

Aubergine er kendt for sin violette farve og nærmest smeltende konsistens, når den er tilberedt. Middelhavskøkkenet er vild med aubergine. Hvad ville f.eks. græsk moussaka være uden aubergine? Samvirkes madskribent Maria Meldgaard laver lækre aubergineruller med ricotta og urter.

Til 4 personer



1 aubergine

Salt

Olivenolie



Ca. 1 dl ricottaost

Basilikum

Persille



Skær auberginerne i tynde, aflange skiver. Hver skive skal være 3-4 mm tyk.



Drys lidt salt på hver skive. Læg skiverne i en stabel. De skal trække i 20 minutter.



Skyl saltet af. Læg skiverne på et viskestykke. Tør dem med køkkenrulle.

 Tænd ovnen på 225 grader. Læg bagepapir på en bradepande. Pensl det med olie. Læg skiverne på og pensl også dem.



Bag skiverne gyldne i 10-15 min. og afkøl dem. Læg ricotta på i den brede ende, drys urter på, rul skiverne sammen og server.