æg

Æglægningsdato og ikke pakkedato, tak!

Æglægningsdato ville fortælle mere om æggenes friskhed, mener en læser.
?

Det ville være dejligt, hvis æg blev mærket med æglægningsdato frem for pakkedato. Når æg pakkes, kan de være ret gamle. Og gamle æg hverken lugter eller smager godt!

Lilli Rodeck, Sorø

Svar fra Samir Hadzimahovic

Vores leverandører overholder naturligvis gældende lovgivning. De afhenter æg hos landmændene minimum to gange hver uge, og efter modtagelse kvalitetssorteres æggene: Først frasorteres æg med uacceptabelt snavs på skallen. Dernæst fjernes knækæg ved elektronisk måling. 

Herefter gennemlyses æggene, og eventuelle dårlige æg frasorteres automatisk. Til sidst vejes æggene i de forskellige vægtklasser, og æggene anbringes i bakkerne.

Fordi der afhentes æg to gange hver uge, vil æggene maksimalt være seks dage gamle, når de pakkes, og pakkedato påstemples.

Samir Hadzimahovic er kategorichef for mejeri, fedtstoffer og æg. Samir Hadzimahovic er dermed indkøbsansvarlig for disse varer.

Læs mere om

æg