8 søde sommersnacks til børn

Sommervarmen kalder på forfriskende lækkerier og forkælelse til de mindste. Og har du 5 minutter - kan du nemt trylle lækre, vitaminrige sommerdesserter frem.

Dyppefrugt

Skær appelsin, melon, ananas, pære og æble is ud i terninger og mundrette stykker. Server sammen med små grillspyd af træ, så børnene selv kan ”spidde” det frugt, de har lyst til og dyppe i den dip, de har lyst til:1. kokosflager eller kokosmel.

2. Lakrids/kakaodip: bland lige dele kakopulver med lakridsrodspulver.

3. Ristede, lyse seamfrø blandet med lidt kanel og kakaopulver.

4. Mandeldrys: rist mandlerne i ovnen og hak dem derefter meget fint.

Slushice på den nemme og sunde måde

Du kan både bruge en blender eller en almindelig stavblender.

Brug eventuelt de frugter fra kurven, som er tæt på sidste udløbsdato. For om pæren, bananen eller æblet har en brun plet, opdager ingen, når det er blendet.

Blend 1 kiwi, 1 banan og 1 pære med isterninger - indtil drikken er helt lind og med nok isterninger til at det får den rette, grødede konsistens.

   Slushice på den nemme og sunde måde

Server i lave glas med sugerør og ske.

Tip: har du en squash, lidt spinatblade eller en stang selleri – kan du også blende dem med, men sørg for at der samtidig er søde frugter i drikken, så den ikke smager for ”helseagtigt”.

Citronfromage på den ultranemme måde

Bland 1 del skyr med 1 del flødeskum – smag til med citronskræl og vaniljesukker. Kom blandingen i bunden af et glas, top med en lille klat flødeskum og lidt friske hindbær og jordbær.

Bananis på pind

Gem dine aflagte ispinde. Rengør dem og tør dem. Skær bananerne over i to, og stik pinden op igennem. Læg bananpindene på en bakke og kom dem i fryseren. Server dem til issultne unger.Luksusversionen:

Før du lægger bananpindene i fryseren, dypper du trefjerdedele af bananen i smeltet chokolade. Du kan derefter rulle dem i kokosmel, kokosflager, trefarvet krymmel eller nøddekrymmel.

Vindruebolsjer

Køb søde, store og stenfri vindruer. Rengør dem, og pil dem af stilken og tør dem. Læg dem på en bakke og kom dem i fryseren.

Vindruebolsjer

Anret de frosne vindruer i en fin skål, som du ville servere bolsjer i. Server ikke for små børn, som kan få dem galt i halsen.

Iskold frugtsalat

Skær frugter som ananas, honningmelon, banan, vandmelon, pære, appelsin og jordbær i mundrette stykker. Frys dem ned på en bakke, hvor de ikke rører hinanden, så de ikke klumper. Server dem blandet i en skål, ligesom med ”almindelig” frugtsalat.

Sunde iskager med bær og skyr

Blend et bæger med 400 gram skyr naturel med dine yndlingsbær og eventuelt et knips sukker (men det er ikke nødvendigt). Kom massen i små muffin-forme og stil dem i fryseren.

Sunde iskager med bær og skyr

Tag dem ud efter en times tid og pensl overfladen med smeltet chokolade og placer et hindbær i midten. Server de små ”iskager” når solen skinner.

Forfriskende sorbet i appelsinskallen

Skær toppen af appelsinen og skrab alt appelsinkødet ned i en blender. Kom appelsinjuice i og blend. Hæld blandingen ned i den tomme appelsinbowle. Gem toppen – så kan du bruge den som låg. Fyld ikke hele appelsinen op, for det udvider sig, når det fryser. Kom appelsinerne i fryseren, og server dem en varm sommerdag med ske.

Læs mere om