6 ting, du skal huske at slukke inden ferien

Der er ingen grund til at spilde penge på vand og el, mens du er på ferie. Her er 6 ting, du skal slukke, inden du rejser.

Der er god økonomi i at slukke for elapparater og cirkulationspumper, inden man tager på ferie.

Sluk for dine apparater

Hiv stikket ud af kontakten til alle elektriske apparater som elkoger, mikroovn, kaffemaskine og hårtørrer - så sparer du på strømmen og undgår, at apparaterne ødelægges af overspænding, hvis lynet skulle slå ned i nabolaget. Tag også stikket ud til elevationssengen.

Ingen elektronik på standby

Sluk for alt elektronisk udstyr: computer, router, spillekonsoller og fladskærm. Sluk også for dvd-optageren, medmindre den skal optage programmer, mens du er væk. Hiv stikkene ud for at være på den sikre side. De fleste enheder kan godt ’huske’ tid, kanaler og andre indstillinger. Men du kan godt, –især med ældre elektronikprodukter, komme ud for at skulle indstille dem igen, når du kommer hjem.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Undgå lyn i telefonen

Hiv stikket ud af fastnettelefonen. Det sikrer telefonen mod lynnedslag. Det samme gælder for tv-bokse og antennestik.   

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sluk varmen, og spar 1.300 kr. på elregningen

Sluk cirkulationspumpen. Uanset, om du har oliefyr, fjernvarme, naturgasfyr eller biomassefyr, så sluk cirkulationspumpen på dit varmeanlæg i hele maj-september - dermed sparer du op mod 1.300 kr. i strøm. Desuden har pumpen ikke godt af at være tændt, når radiatorerne alligevel er lukkede.

Undgå vandskader

Luk for vandet, så du undgår en eventuel. vandskade. Du lukker for vandet på ejendommens hovedventil, som typisk sidder i forbindelse med vandmåleren.

Sluk for fryseren

Tøm og sluk køleskab og fryser, hvis du er væk i længere tid. Der er ikke meget strøm at spare, men du undgår at komme hjem til en fryser fuld af rådden mad, hvis der har været strømafbrydelse. Husk endelig at lade lågen stå åben, så du undgår mug og dårlig lugt. Lav alternativt en aftale med naboen om at holde øje med huset - det er under alle omstændigheder en god ide.

Læs mere om