6 ting, du kan bruge sukker til

Sukker kan bruges til andet end bagværk og sødme i kaffen. Det kan give blomsterne nyt liv og gøre servietterne stive. Samvirke giver 6 bud på, hvad du også kan bruge sukker til.

Giv blomsterbuketten nyt liv

Du kan forlænge levetiden for en buket afskårne blomster ved at drysse lidt sukker i blomstervandet sammen med det medfølgende holdbarhedsmiddel.

Forlæng kagens holdbarhed

Har du bagt en lækker skærekage, kan du få den til at holde sig længere ved hjælp af sukker. Opbevar kagen i en lufttæt beholder og læg et par sukkerknalder ved siden af kagen.
»Sukkeret suger fugt til sig. Bakterier trives i fugt, og der vil dermed gå længere tid, før der dannes mug på kagen,« forklarer Leif Skibsted, professor i fødevarekemi ved Københavns Universitet.

Stive servietter med sukkervand

Du kan få servietterne til at stå flot med sukker. Stivning med sukkervand egner sig til hæklede mellemlægsservietter.
Opløs 1-2 spsk. sukker i ¼ liter lunkent vand.
Skyl stoffet i opløsningen.
Tryk vandet af i et frottehåndklæde.
Læg til tørre på et frottehåndklæde, efter du har trukket det i facon.
Stryg, når det er helt tørt.

Få blød hud med sukkerskrub

Du kan lave din egen body scrub af sukker og olie, for eksempel oliven- eller kokosolie. Forkæl dig selv med lidt hjemmelavet og billig wellness og få en lækker og blød hud.

Hold hvepse og bier væk fra bordet

Tiltræk bier og hvepse med en skål med sukkervand, og stil skålen et stykke væk fra bordet. Så undgår du, at hvepsene generer dig og din syltetøjsmad.

Afskræk ørentvister med sukker

Ørentvister kan ikke lide kalk, sukker og lugten af nelliker. Strø lidt der, hvor ørentvisterne gemmer sig, for eksempel i en ring rundt om en plante.

Læs mere om