Om den er varm sammen med kagen eller kold i selskab med solen, så er kaffe bare lækkert! Det gør det ikke ringere, når man bruger kaffe som ingrediens i cocktails - både varme som kolde. Vi giver dig opskrifterne på 5 cocktails med kaffe.
Baileys Iced Frappé
Det skal du bruge
5 cl Baileys
1 shot espresso (pulverkaffe kan også bruges)
10 cl kold mælk
Masser af is
Sådan gør du
Blend isen i en blender. Tilsæt dernæst de andre ingredienser, og blend igen, indtil drinken opnår en cremet konsistens. Server straks.
Baileys Latte
Det skal du bruge
4 cl. Baileys Original
1 espressoshot (pulverkaffe kan også bruges)
12 cl. varm mælk
Sådan gør du
Hæld først et espressoshot i et glas og så den varme mælk. Tilsæt derefter Baileys. Pynt eventuelt drinken med revet chokolade.
Cold Zest
Det skal du bruge
3 cl kold kaffe eller espresso
3 cl Baileys
2 cl citronsirup*
Knust is
Kardemomme
Sådan gør du
Fyld et glas med knust is, tilføj kaffe, Baileys og citronsirup. Pynt med knust kardemomme og appelsinskal.
*Citronsirup, opskrift
1 kop sukker
1 kop vand
2 grene citrongræs
Skal fra 1 appelsin
Sådan gør du
Bank citrongræs, og skær det i mindre stykker. Bland i en kasserolle med resten af ingredienserne, og kog i et minut. Tag derefter kasserollen af varmen, og lad det køle af.
Flat White Martini
Det skal du bruge
5 cl Baileys
2 cl Smirnoff vodka
3 cl espresso
Kaffebønner eller kakaopulver til pynt
Sådan gør du
Fyld en shaker med isterninger, og tilføj alle indgredienserne. Shake i 10 sekunder, til der dannes kondens på shakeren. Si over et cocktailglas, og pynt eventuelt med kaffebønner eller kakaopulver.
Freak Shake med Baileys
Du skal bruge
5 cl. Baileys
12,5 cl mælk
5 cl kaffe
Flødeskum
4 kugler vaniljeis
4 tsk. Nutella el. lign.
Chokoladesovs
Krymmel efter eget ønske
Eventuelt et stykke brownie
Sådan gør du
Smør kanten af et marmeladeglas med Nutella, og dyp herefter kanten i krymmel, så det hænger fast i Nutellaen. Fyld en blender med Baileys, mælk og vaniljeis, og blend, til du får en smoothielignende konsistens. Hæld din shake over i glasset, top med flødeskum, brownie, chokoladesovs og krymmel. Server med sugerør.