jul

5 anderledes ting du kan bruge mistelten til

December er måneden, hvor vi generelt gør lidt mere ud af det hele, og hvor vi kan hygger, overrasker og har hemmeligheder. Det er også måneden, hvor vi pynter med diverse dekorationer. Min mor, oldfrue Grethe Henriksen, som var oldfrue på henholdsvis Gråsten slot og Marienborg, bruger altid misteltenen til dekorative ting i december. Få her de 5 gode råd til hvad du også kan bruge mistelten til.

Bordpynt ved julebordet

At sætte sig til rette ved et flot pyntet julebord er noget, vi alle ser frem til i december.
Hvad angår bordpynt, bør det gøres raffineret, enkelt og indimellem gerne lidt skævt.
Når du pynter med mistelten, skal det gøres helt enkelt. Tag en mindre kvist af mistelten og læg denne på tallerkenen - helt enkelt og smukt.

Bordkort til julebordet

Bordkort er hyggelige, og ofte cirkulerer folk, inden der bliver sagt værsgo, så de kan se, hvor de skal sidde.
Normalt sætter vi os blot til bords, men når værtsparret har tænkt på en bordplan, er det rart med bordkort.
Lav dine egne bordkort af hvid karton og klip 2 små huller foroven, hvor et par små mistelten kan sidde - dekorativt og enkelt.

Værtindegaven i december, en buket af mistelten

Når man er inviteret på middag, er det god skik at medbringe en lille værtindegave som udtryk for ens glæde og tak ved at være blevet inviteret.
Ofte er små hjemmelavede ting, som eksempelvis hjemmebag eller hjemmesyltet, det som gør værtinden mest glad.
I december er mistelten særdeles velegnet til små buketter. Saml en flot lille buket af mistelten og afslut med silkepapir, som holder på buketten.

Til og fra-kort 

Hvis du ikke er den store gør-det-selv-type, kan du også købe manillamærker i eksempelvis Panduro hobby.
Du kan dog nemt lave dine egne til og fra-kort. Klip kortene af hvid eller farvet karton og lim små stykker mistelten på forsiden og sæt et rødt julebånd i. Du kan sagtens dekorere kortene med andre ting.
Andre ting fra skoven og haven er ligeledes særdeles anvendelige - bare du husker på at gøre det enkelt og ikke for stort og dominerende.

Pimp gaven med mistelten

Gaver hører december til. Hvad enten det er pakkekalender, adventsgaver eller julegaver.
December er gavernes højtid, og vi elsker det. Det er altid rart at modtage gaver, og især gaver som er særligt fint pakket ind, giver et godt indtryk. Du har frie tøjler og kan pakke gaverne ind, som du ønsker.
Sæt en mindre kvist af mistelten på gaven, hyggeligt og anderledes.

Læs mere om