3 gode råd til at blive mere optimistisk

Optimister lever længere, viser forskning. Hvis du nogen gange mangler troen på, at tingene nok skal gå, så følger her 3 råd til at ændre din indstilling.
Optimistisk kvinde med blomster i favnen smiler og kigger ned

Uanset om du skal holde en tale til din datters konfirmation eller bygge en carport, så er det en hjælp at få støtte fra andre, som er optimistiske på dine vegne. 

1) Øv dig i at tænke optimistisk 

”Det kan jeg ikke finde ud af”, og ”det er nok for svært for mig” er eksempler på negative tanker, der spænder ben for optimismen. Stop tankerne, når de dukker op, og erstat dem i stedet med positive tanker som f.eks. ”Det kan jeg godt” og ”Det skal nok lykkes”. Mind også dig selv om de gange, hvor du har oplevet, at det er gået godt. 

2) Sæt overkommelige mål 

Kniber det med optimismen, kan det være en god idé at sætte overkommelige mål. På den måde er det lettere at få nogle gode succesoplevelser, som du fremover kan bygge din optimisme på. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

3) Få støtte fra andre

Uanset om du skal holde en tale til din datters konfirmation eller bygge en carport, så er det en hjælp at få støtte fra andre, som er optimistiske på dine vegne med hensyn til at lykkes med opgaven. Hvis du omvendt er sammen med nogle, som er pessimistiske omkring opgaven, kan det smitte af på dig. Søg derfor opbakning hos mennesker i din omgangskreds, der kan indgyde optimisme.

 

Kilde: Lektor på Institut for Psykologi på Københavns Universitet Jesper Dammeyer

Læs: Derfor lever optimister længere

Læs mere om