10 gratis oplevelser på Fyn
Glorup Herregård
Glorup er en af Danmarks mest interessante herregårde. Den blev opgørt i slutningen af 1500-tallet som en firefløjet renæssancegård, men blev i 1765 ombygget til et lille barokslot af tidens førende franske arkitekt Henri Jardin.
Samtidig er haven en af de første romantiske haver. I haven skaber egetræer, frugttræer og eksotiske planter regelmæssige mønstre. Desuden fører havens stier til pavilloner, vaser, statuer og en spejldam med en kunstig ø.
Gå en tur i den stemningsfyldte park og gå eventuelt gennem herregårdslandskabet til Rygårds lille hovedbygning, der er indbegrebet af en romantisk borg. Tilbageturen til Glorup kan være via afmærket rute i skoven Gammel Dyrehave.
Rejs i H.C. Andersens spor og besøg fynske herregårde og slotte
Hent Hans Christian Andersen Trail appen, og tag ud i det fynske landskab og drag i digterens fodspor. Hele 15 fynske herregårde og slotte har en særlig H.C. Andersen historie at fortælle.
App'en giver dig historien om digterens færd samt praktiske oplysninger om adgangsforhold, overnatning og åbningstider. Mange af stederne er åbne for offentligheden, mens andre er private boliger og må opleves på afstand.
Horne Rundkirke - Fyns eneste runde kirke
Fyns eneste rundkirke ligger i Horne ved Faaborg. Rundkirken er en af kun 7 rundkirker i Danmark, og kirken blev brugt under indspilningen af filmen »Adams Æbler«.
Kirken er dog endnu mere kendt for sin greveloge, nadversal og udsmykninger af Eckersberg.
Stige Ø
Stige Ø er en tidligere losseplads, men er nu dækket med jord og tilbyder en bred vifte af udendørsaktiviteter. Er man til udfordringer på cykel, findes en mountainbikebane og en dirtjumpbane. Rundt på området går en 3 meter bred asfaltsti perfekt til rulleski, rulleskøjter og skateboard. Desuden er der shelters, legeplads og fiskemuligheder.
Tranekær slotspark
Slotsparken ved Tranekær Slot er et fantastisk udflugtsmål henover sommeren. Parken og slottet tilhører familien Ahlefeldt-Laurvig, som i 1993 overdrog parkens udsmykning til TICKON – Tranekær Internationale Center for Kunst Og Natur.
20 danske og internationale kunstnere har sidenhen skabt såkaldt "Land Art" i parken. En kunstform, som indebærer, at de ofte gigantiske kunstværker bygges på stedet af organisk materiale såsom træ, jord og sten.
Parken er åben hele året fra solopgang til solnedgang.
Vandtårnet på Dronningens Bastion i Nyborg
Vandtårnet på Dronningens Bastion er opført i 1899 efter tegninger af arkitekt Emil Swanenflügel fra Odense. Det er et unikt eksempel på datidens industrielle byggeri.
Vandtårnets højde fra terræn til toppen af taget er 22,40 m. Målt indvendig fra bunden til taget er det 24 m. (Rundetårn er 36 m).
Vandtårnet er åbent på udvalgte dage i turistsæsonen i ugerne 27-32. Der er gratis entré.
Vægtere i Faaborg
Følg med vægteren, hør vægtersange og gamle historier om byen Faaborg. Hver aften klokken 21-22 fra 25. juni - 26. august kan du møde vægterne i Faaborgs kringlede gader.
Enebærodde
Pak en lækker madkurv, tag cyklen frem, find kikkerten, og så er du klar til at opleve den smukke Enebærodde, der adskiller Odense Fjord fra Kattegat. Du oplever Enebærodde på den cirka 12 km lange sti, der går langs kysten på begge sider af odden. På turen kommer du forbi Fyns største hede med de enebærbuske, der har givet odden dens navn. Enebærodde byder på gode sandstrande, hvor du kan slappe af og få en frisk dukkert. Langs odden er mange gode fiskepladser og mod Odense Fjord et stort fuglereservat. Biler er ikke tilladt på odden, så der er fred og ro til at opleve den unikke natur!
Hindsgavl Dyrehave
Hindsgavl halvøen er én stor naturpark, hvor hele familien kan nyde naturen sammen. Her har I muligheden for både på leg, læring og motion. I dyrehaven kan man også høre frøkoncerter ved midnat og opleve sensommerens brølende kronhjorte, når de er i brunst.
Eventyrslottet i Odense
H.C. Andersen Paraden er en fast sommertradition i Odense - og denne sommer bliver ingen undtagelse. Hygge for hele familien! Læs mere på Odense Kommunes hjemmeside









