Varm rødbedesalat med linser og stegt laks
Hurtig rødbedesalat af braiserede rødbedetern og små, sorte belugalinser, som simrer i samme gryde, så vi sparer lidt ekstra tid på aftensmaden. Vi krydrer med lidt teriyaki og et lidt eddike for at give lidt dybde og balance i smagen.

- 4 Personer
Ingredienser
3 spsk. | olie |
1 stk. | skalotteløg, hakket |
2 fed | hvidløg, revet |
4 stk | rødbeder(1 kg.), i tern |
3 spsk. | teriyaki |
2 spsk. | hvidvinseddike |
2 dl. | belugalinser (sorte linser) |
3 stk | forårsløg, i tynde skiver |
- | salt og peber |
- | Olie, til stegning |
4 stk | laksesteaks |
Peberrodsdressing
200 g | cremefraiche 9% |
- | Friskrevet peberrod, efter smag |
- | Saften af ½ citron |
- | salt og peber |
- | Evt. lidt sukker |
- | Frisk purløg, til drys |
Sådan gør du
- 1.Varm olien i en lille sauterpande eller gryde og steg løg, hvidløg og rødbeder over middel varme i 5 min. Hæld teriyaki og hvidvinseddike ved.
- 2.Skyld linserne i en sigte under rindende koldt vand, og hæld dem i gryden, sammen med 1 dl vand. Lad det hele simre over lav varme i 15-20 min.
- 3.Steg laksen, mens gryden simrer: Drys laksesteaksene med salt og peber. Varm olien på panden og steg laksen (på skindsiden først) over middel varme i ca. 4 min på hver side, til den er gylden og fast.
- 4.Peberrodsdressing: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt, peber, citron, peberrod og evt. sukker.
- 5.Smag rødbedesalaten til, så snart linserne er møre, og vend forårsløg i.
- 6.Server den sammen med den stegte laks og dressing.
- 7.Drys med frisk purløg.
Tip!
Prøv at lave salaten med pastinak eller persillerod i stedet for rødbede. Brug lidt mindre almindelig sojasauce som alternativ til teriyaki.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad