Varm rødbedesalat med linser og stegt laks
AFTENSMAD

Varm rødbedesalat med linser og stegt laks

Hurtig rødbedesalat af braiserede rødbedetern og små, sorte belugalinser, som simrer i samme gryde, så vi sparer lidt ekstra tid på aftensmaden. Vi krydrer med lidt teriyaki og eddike for at give dybde og balance i smagen.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg rødbeder
3 spsk. olie
1 stk. 
skalotteløg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
3 spsk. teriyaki sauce
2 spsk. hvidvinseddike
2 dl. belugalinser (sorte linser)
3 stk forårsløg
- salt og peber
- Olie, til stegning
4 stk laksesteaks

Peberrodsdressing

200 g cremefraiche 9%
- Friskrevet peberrod, efter smag
- Saften af ½ citron
- salt og peber
- Evt. lidt sukker
- finhakket purløg

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl rødbederne, og skær enderne fra. Skær rødbederne i tern på cirka 1 x 1 cm.
  2. 2
    Varm olien i en lille sauterpande eller gryde, og steg løg, hvidløg og rødbeder over middel varme i 5 minutter. Hæld teriyaki sauce og hvidvinseddike ved.
  3. 3
    Skyl linserne i en sigte under rindende koldt vand, og hæld dem i gryden sammen med 1 dl vand. Lad det hele simre ved lav varme i 15-20 minutter. Steg laksen, mens gryderetten simrer.
  4. 4
    Drys laksestykkerne med salt og peber. Varm olien på panden, og steg laksen (på skindsiden først) ved middel varme i cirka 4 minutter på hver side, til den er gylden og fast.
  5. 5
    Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt, peber, citron, peberrod og evt. sukker.
  6. 6
    Smag rødbedesalaten til, så snart linserne er møre. Skær forårsløgene i tynde skiver, og vend dem i rødbedesalaten.
  7. 7
    Server den stegte laks med den varme rødbedesalat og peberrodsdressingen.
  8. 8
    Drys med finthakket purløg.

Tip!

Prøv at lave salaten med pastinak eller persillerod i stedet for rødbede. Brug lidt mindre almindelig sojasauce som alternativ til teriyaki.