Tyrkisk kød- og linsesuppe
En suppe, hvor man sætter sit eget præg på smagen i form af yoghurt, citron, hvidløg og persille.

- 4 Personer
ingredienser
3 dl. | yoghurt |
2 stk | løg |
2 stk | fed hvidløg |
1 spsk. | olie |
250 g | hakket oksekød 10-12 % |
1 dåse | Flåede hakkede tomater |
3 spsk. | tomatkoncentrat |
2 spsk. | paprika |
1.2 l. | hønsebouilon |
2 dl. | rød linse |
- | salt og peber |
1 dl. | fløde |
1 dl. | hakket mynte |
1 dl. | hakket persille |
4 stk | fed pressede hvidløg |
- | skal fra 2 økologiske citroner |
1 stk. | citron i både |
Tilbehør:
300 g | nybagt hvedebrød |
Sådan gør du
- 1.Yoghurten afdryppes i et kaffefilter, imens suppen laves.
- 2.Løg og hvidløg hakkes og svitses i olien i en gryde.
- 3.Kødet tilsættes og svitses, indtil det bliver brunligt.
- 4.Flåede tomater, tomatkoncentrat, paprika, bouillon og linser tilsættes.
- 5.Suppen koger under låg i ca. 20 min.
- 6.Smages til med salt og peber og trækker 10 min,v før den serveres.
- 7.Afdryppet yoghurt, fløde, krydderier og citroner stilles frem på bordet som tilbehør.
- 8.Suppen serveres i skåle og smages individuelt til med f.eks. hvidløg, citronskal og lidt fløde.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad