Tyrkisk kød- og linsesuppe
AFTENSMAD

Tyrkisk kød- og linsesuppe

En suppe, hvor man sætter sit eget præg på smagen i form af yoghurt, citron, hvidløg og persille.
  • 4 Personer

ingredienser

3 dl. yoghurt
2 stk. løg
2 stk. fed hvidløg
1 spsk. olie
250 g hakket oksekød 10-12 %
1 dåse Flåede hakkede tomater
3 spsk. tomatkoncentrat
2 spsk. paprika
1.2 l. hønsebouilon
2 dl. rød linse
- salt og peber
1 dl. fløde
1 dl. hakket mynte
1 dl. hakket persille
4 stk. fed pressede hvidløg
- skal fra 2 økologiske citroner
1 stk. citron i både

Tilbehør:

300 g nybagt hvedebrød

Sådan gør du

  1. 1
    Yoghurten afdryppes i et kaffefilter, imens suppen laves.
  2. 2
    Løg og hvidløg hakkes og svitses i olien i en gryde.
  3. 3
    Kødet tilsættes og svitses, indtil det bliver brunligt.
  4. 4
    Flåede tomater, tomatkoncentrat, paprika, bouillon og linser tilsættes.
  5. 5
    Suppen koger under låg i ca. 20 min.
  6. 6
    Smages til med salt og peber og trækker 10 min,v før den serveres.
  7. 7
    Afdryppet yoghurt, fløde, krydderier og citroner stilles frem på bordet som tilbehør.
  8. 8
    Suppen serveres i skåle og smages individuelt til med f.eks. hvidløg, citronskal og lidt fløde.