Tomatsuppe er en klassiker, som smager ekstra godt, når der kommer rigeligt revet ost på toppen. Du vælger selv, om du vil blende suppen, så den bliver silkeblød, eller om du vil nyde den i sin rå, rustikke form.
4 Personer
Ingredienser
2
store løg
4 fed
hvidløg
2 spsk.
olivenolie
2
store gulerødder
5 stængler
bladselleri
4 dåser
tomater, hakkede
4 dåser
vand
5 stilke
frisk timian
1 håndfuld
frisk basilikum
ANNONCE
Sådan gør du
1
Hak løg og hvidløg. Varm olivenolie op i en gryde, og sautér løg og hvidløg i ca. 5 minutter ved svag varme. De skal ikke tage farve.
2
Skær gulerødder og bladselleri i tern på ca. 2 x 2 cm, og kom dem i gryden med løgene. Sautér i yderligere 5 minutter.
3
Tilsæt hakkede tomater. Fyld hver af de tomme dåser/brikker med koldt vand, og hæld det i gryden.
4
Tilsæt timian og halvdelen af den friske basilikum.
5
Kog hele molevitten i mindst 30 minutter.
6
Tag timianstilkene op. Blend suppen, hvis du vil have den cremet, eller spis den, som den er, hvis den godt må være lidt rustik.
7
Pynt med resten af basilikummen.
8
Spis tomatsuppen med lidt groft brød til, eller kom lidt kikærter, bønner eller linser i.