Tomatsuppe
- 4 Personer
Ingredienser
2 spsk. | olivenolie |
2 stk. | store løg, hakkede |
4 fed | hvidløg, hakkede |
2 stk. | store gulerødder |
5 stk. | bladselleri |
4 dåser | tomater, hakkede |
4 dåser | vand |
5 stilke | frisk timian |
1 håndfuld | frisk basilikum |
Sådan gør du
-
1Varm olivenolie op i en gryde og sauter løg og hvidløg i ca. 5 minutter.
-
2Skær gulerødder og bladselleri i terninger på ca. 2 x 2 cm, kom dem i gryden og sautér yderligere 5 minutter.
-
3Tilsæt hakkede tomater, fyld dåserne med koldt vand og hæld det i gryden.
-
4Tilsæt timian og halvdelen af den friske basilikum.
-
5Kog hele molevitten i mindst 30 minutter.
-
6Tag timianen op. Blend suppen, hvis du vil have den lind, eller spis den, som den er, hvis den godt må være lidt rustik.
-
7Pynt med resten af basilikummen.
-
8Spis med lidt groft brød til eller kom lidt kikærter, bønner eller linser i. Det mætter og er gode proteiner.