Tomatsuppe
Klassiker, som smager ekstra godt med rigeligt revet ost på toppen. Du vælger selv, om du vil blende suppen, så den bliver silkeblød, eller om du vil nyde den i sin rå, rustikke form.

- 4 Personer
Ingredienser
2 spsk. | olivenolie |
2 stk | store løg, hakkede |
4 fed | hvidløg, hakkede |
2 stk | store gulerødder |
5 stk | bladselleri |
4 dåser | tomater, hakkede |
4 dåser | vand |
5 stilke | frisk timian |
1 håndfuld | frisk basilikum |
Sådan gør du
- 1.Varm olivenolie op i en gryde og sauter løg og hvidløg i ca. 5 minutter.
- 2.Skær gulerødder og bladselleri i terninger på ca. 2 x 2 cm, kom dem i gryden og sautér yderligere 5 minutter.
- 3.Tilsæt hakkede tomater, fyld dåserne med koldt vand og hæld det i gryden.
- 4.Tilsæt timian og halvdelen af den friske basilikum.
- 5.Kog hele molevitten i mindst 30 minutter.
- 6.Tag timianen op. Blend suppen, hvis du vil have den lind, eller spis den, som den er, hvis den godt må være lidt rustik.
- 7.Pynt med resten af basilikummen.
- 8.Spis med lidt groft brød til eller kom lidt kikærter, bønner eller linser i. Det mætter og er gode proteiner.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #rødder og knolde