Tiramisu er en italiensk dessertklassiker, som traditionelt laves med kaffe og alkohol som f.eks. cognac eller Amaretto. Vi laver den i en børnevenlig version med Nutella og syltede kirsebær.
6 Personer
Ingredienser
1.5 dl
stærk frisklavet kaffe
100 g
nutella
250 g
mascarpone
4 dl
piske-fløde
2 tsk.
vaniljesukker
12 stk.
savoiardi-kiks
6 spsk.
syltede kirsebær
1 spsk.
kakao
ANNONCE
Sådan gør du
1
Kom kaffe og Nutella i en skål og rør sammen. Lad blandingen afkøle.
2
Kom mascarpone og fløde i en skål sammen med vaniljesukker.
3
Pisk det sammen til en creme.
4
Læg seks kiks i en lille form.
5
Hæld halvdelen af kaffe- og Nutellablandingen henover.
6
Fordel de seks spiseskeer syltede kirsebær herover.
7
Læg halvdelen af flødeblandingen henover.
8
Læg nu de seks kiks over fløden og hæld kaffeblandingen på.
9
Fordel resten af flødeblandingen herpå.
10
Kom kakao i en lille sigte, og sigt kakao over fløden.
11
Sæt tiramisu i køleskab 4-5 timer eller natten over.