Tarte flambée eller flammkuchen
AFTENSMAD

Tarte flambée eller flammkuchen

Kært barn har mange navne. Uanset, hvad du kalder denne tynde og sprøde specialitet fra grænseområdet mellem Frankrig og Tyskland, tror vi ikke du bliver skuffet. Opskriften er fra bogen “Louisas billige favoritter” af Louisa Lorang.
  • 4 Personer
  • 90 Minutes

Dej

15 g gær

0.5 tsk. sukker
3 spsk. olivenolie
1.5 dl. vand lunet
300 g mel
2 tsk. salt

Fyld

2 stk. rødløg store
200 g røget bacon
150 g cremefraiche 38 %
1 bundt forårsløg

Sådan gør du

  1. 1
    Rør gær, sukker, olie og vand sammen i en skål. Bland mel og salt sammen i en anden skål, rør det i gærblandingen, og ælt dejen glat. Lad den hæve lunt og tildækket i 45-60 minutter.
  2. 2
    Tænd ovnen på 250 C. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Skyl forårsløgene, og snit dem fint. Skær baconen i små tern.
  3. 3
    Del dejen i 2 lige store stykker, og rul dem helt tyndt ud på et meldrysset bord til ca. 20 x 30 cm. Smør dejen med cremefraiche, og top med løg og bacon.
  4. 4
    Bag tarte flambéerne i den brandvarme ovn i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Drys med forårsløg, og servér straks med en iskold øl og en god salat til.