Tarte flambée eller flammkuchen
- 4 Personer
- 90 Minutes
Dej
15 g | gær |
0.5 tsk. | sukker |
3 spsk. | olivenolie |
1.5 dl. | vand lunet |
300 g | mel |
2 tsk. | salt |
Fyld
2 stk. | rødløg store |
200 g | røget bacon |
150 g | cremefraiche 38 % |
1 bundt | forårsløg |
Sådan gør du
-
1Rør gær, sukker, olie og vand sammen i en skål. Bland mel og salt sammen i en anden skål, rør det i gærblandingen, og ælt dejen glat. Lad den hæve lunt og tildækket i 45-60 minutter.
-
2Tænd ovnen på 250 C. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Skyl forårsløgene, og snit dem fint. Skær baconen i små tern.
-
3Del dejen i 2 lige store stykker, og rul dem helt tyndt ud på et meldrysset bord til ca. 20 x 30 cm. Smør dejen med cremefraiche, og top med løg og bacon.
-
4Bag tarte flambéerne i den brandvarme ovn i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Drys med forårsløg, og servér straks med en iskold øl og en god salat til.