Tapastallerken med 3 slags artiskokker

Artiskokker smager fantastisk, men det kan være svært at give dem helt nok magt i køkkenet. Her får du et godt bud på en tapastallerken med 3 forskellige artiskok-anretninger. Det er ikke svært, og det smager himmelsk.
Tapastallerken med 3 slags artiskokker
  • 4 Personer
  • 50 Minutes

Artiskokblade med fransk ansjosdip

4 stk artiskokker store (2 af dem skal bruges til puréen)
0.5 stk. citron
1 glas ansjoser i olie (ca. 40 g ren ansjos)
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
3 spsk. bredbladet persille hakket

Artiskokpuré med salsiccia-pølse

2 stk artiskokker kogte
4 spsk. cremefraiche 38%
2 tsk. mayonnaise
4 stk pølser stegte salsiccia-pølser

Bruschetta med stegt artiskok

2 stk artiskokker artiskokbunde
lidt olivenolie
2 skiver Surdejs flute

Sådan gør du

  1. 1.Vask artiskokkerne. Kom dem i en gryde med vand tilsat salt og citronsaft.
  2. 2.Artiskokkerne har brug for ca. 30 minutters kogetid. Bladene skal kunne løsne sig. Tag artiskokkerne op og lad dem dryppe af.
  3. 3.Afdryp ansjoser og kom dem i en lille gryde. Tilføj olie og revet hvidløg, og varm op. Rør, indtil ansjoserne smelter.
  4. 4.Tag fra varmen, og smag til med citron og persille.
  5. 5.Skær artiskokbundene fri og mos dem. Vend med cremefraiche og mayonnaise. Smag til med salt og peber. Server til pølserne.
  6. 6.Skær bundene helt fri for blade, og skær dem i tern.
  7. 7.Svits dem møre i olie på en pande, og læg på ristet brød, dryp citronsaft over.

Tip!

Friske artiskokker smager skønt og nøddeagtigt. Imponér dine gæster med tre enkle tapasretter med udgangspunkt i artiskokken. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #lette retter, #snacks og tilbehør, #forret, #weekend og gæster, #gæstemad og fest, #mellemmåltider og #picnic