Tapastallerken med 3 slags artiskokker
SNACKS OG TILBEHøR

Tapastallerken med 3 slags artiskokker

Artiskokker smager fantastisk, men det kan være svært at give dem helt nok magt i køkkenet. Her får du et godt bud på en tapastallerken med 3 forskellige artiskok-anretninger. Det er ikke svært, og det smager himmelsk.
  • 4 Personer
  • 50 Minutes

Artiskokblade med fransk ansjosdip

4 stk. artiskokker store (2 af dem skal bruges til puréen)
0.5 stk. citron
1 glas ansjoser i olie (ca. 40 g ren ansjos)
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
3 spsk. bredbladet persille hakket

Artiskokpuré med salsiccia-pølse

2 stk. artiskokker kogte
4 spsk. cremefraiche 38%
2 tsk. mayonnaise
4 stk. pølser stegte salsiccia-pølser

Bruschetta med stegt artiskok

2 stk. artiskokker artiskokbunde
lidt olivenolie
2 skiver Surdejs flute

Sådan gør du

  1. 1
    Vask artiskokkerne. Kom dem i en gryde med vand tilsat salt og citronsaft.
  2. 2
    Artiskokkerne har brug for ca. 30 minutters kogetid. Bladene skal kunne løsne sig. Tag artiskokkerne op og lad dem dryppe af.
  3. 3
    Afdryp ansjoser og kom dem i en lille gryde. Tilføj olie og revet hvidløg, og varm op. Rør, indtil ansjoserne smelter.
  4. 4
    Tag fra varmen, og smag til med citron og persille.
  5. 5
    Skær artiskokbundene fri og mos dem. Vend med cremefraiche og mayonnaise. Smag til med salt og peber. Server til pølserne.
  6. 6
    Skær bundene helt fri for blade, og skær dem i tern.
  7. 7
    Svits dem møre i olie på en pande, og læg på ristet brød, dryp citronsaft over.

Tip!

Friske artiskokker smager skønt og nøddeagtigt. Imponér dine gæster med tre enkle tapasretter med udgangspunkt i artiskokken.