Tærtebund med gårsdagens croissanter
BAGVæRK

Tærtebund med gårsdagens croissanter

Snup croissanterne fra fredagsmorgenmaden på arbejdet med hjem, for i dag skal vi have frokosttærte med sprød bund! 
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. croissanter (200g)
100 g grahams- eller rugmel
1 dl. yoghurt, sky eller creme fraiche
tsk. salt
1 stk. æg
- lidt vand

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 175 grader. Blend croissanterne helt fint og bland med mel og salt.
  2. 2
    Rør olie, skyr og æg i, og tilsæt vand, indtil dejen hænger sammen uden at klæbe for meget.
  3. 3
    Tryk ud i en tærteform og bag cirka 12 minutter.
  4. 4
    Derefter putter du dit yndlingsfyld i tærten og hælder 2 sammenpiskede æg med 1 dl yoghurt/skyr/cremefraiche med salt, peber og lidt engelsk sauce ud over.
  5. 5
    Drys lidt revet ost på toppen, hvis du har, og slut af med revet muskatnød.
  6. 6
    Bag 20-25 minutter ved 175 grader, og lad tærten hvile 5-10 minutter før servering.