Syltet vintergrønt
Syltede grøntsager bruges ikke tit i det moderne danske køkken, og det er
virkelig synd, for de bidrager med en smagsrigdom uden lige. Disse grove grøntsager passer godt til steg, kylling eller medisterpølse

- 8 Personer
Ingredienser
1 stk. | broccoli |
1 stk. | romanesco |
3 stk | gulerødder, gerne i forskellige farver |
2 stk | skalotteløg |
- | Syltelage |
1 l. | eddike |
3 dl. | sukker |
2 spsk. | sennepsfrø |
1 spsk. | hele hvide peberkorn |
Sådan gør du
- 1.Halvér broccoli og romanesco, skær det groveste af stokkene af, og del kålene i mundrette buketter. Skær også noget af stokkene i mindre stykker. Skyl, og lad dryppe af.
- 2.Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
- 3.Pil løgene, og skær dem i både.
- 4.Kog lagen op, til sukkeret er smeltet.
- 5.Fyld glasset med skiftevis kål, løg og gulerødder.
- 6.Hæld nu syltelagen over, til det dækker helt, og skru låget på med det samme. Opbevar mørkt og køligt. Holder en måneds tid uåbnet.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør