Syltet vintergrønt

Syltede grøntsager bruges ikke tit i det moderne danske køkken, og det er virkelig synd, for de bidrager med en smagsrigdom uden lige. Disse grove grøntsager passer godt til steg, kylling eller medisterpølse
Syltet vintergrønt
  • 8 Personer

Ingredienser

1 stk. broccoli
1 stk. romanesco
3 stk gulerødder, gerne i forskellige farver
2 stk skalotteløg
- Syltelage
1 l. eddike
3 dl. sukker
2 spsk. sennepsfrø
1 spsk. hele hvide peberkorn

Sådan gør du

  1. 1.Halvér broccoli og romanesco, skær det groveste af stokkene af, og del kålene i mundrette buketter. Skær også noget af stokkene i mindre stykker. Skyl, og lad dryppe af.
  2. 2.Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
  3. 3.Pil løgene, og skær dem i både.
  4. 4.Kog lagen op, til sukkeret er smeltet.
  5. 5.Fyld glasset med skiftevis kål, løg og gulerødder.
  6. 6.Hæld nu syltelagen over, til det dækker helt, og skru låget på med det samme. Opbevar mørkt og køligt. Holder en måneds tid uåbnet.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør