Stikkelsbærmousse med mandelcrunch
- 4 Personer
Ingredienser
3 stk | husblas |
250 g | stikkelsbær, gerne røde |
- | vand Vand til husblas og til at koge bærrene i. |
1 stk. | vaniljestang, skåret på langs |
3 spsk. | sukker |
- | Revet skal fra 1/4 økologisk citron |
1.5 dl. | piske-fløde |
2 stk | æggehvider |
1 knsp. | salt |
50 g | flormelis |
100 g | hvid chokolade, grofthakket |
50 g | mandel |
Sådan gør du
-
1Læg husblassen i blød i koldt vand. Nip stikkelsbærrene, og kom dem i en gryde med vand og vaniljestang. Bring i kog over middel varme, og lad blandingen simre i 5-7 minutter, til bærrene brister og er møre. Tilsæt sukker, og lad simre yderligere 2 minutter.
-
2Tag gryden af, og lad bærrene køle et par minutter. Knug husblassen fri for vand, og rør den i stikkelsbærrene. Blend blandingen igennem med en stavblender, og hæld den igennem en sigte. Lad pureen køle helt af (lad være med at sætte den i køleskab, så stivner den helt).
-
3Sæt 4-6 serveringsglas i fryseren (moussen sætter sig hurtigere, når glassene er iskolde).
-
4Pisk æggehviderne stive med en knivspids salt i en ren og tør skål. Tilsæt flormelis, og pisk yderligere 2-3 minutter, til skummet er blankt. Pisk fløden til blødt skum i en anden skål.
-
5Rør 1 skefuld af fløden i stikkelsbærpureen og vend så stikkelsbærpureen i resten af flødeskummet. Vend herefter de stiftpiskede æggehvider i, og hæld massen i de isafkølede glas. Stil moussen på køl, og lad den sætte sig i 3-4 timer inden servering.
-
6Tænd imens ovnen på 175 grader, og fordel mandelsplitterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
-
7Drys den hakkede hvide chokolade oven på mandelsplitterne, og bag i ca. 10 minutter, til chokolade og mandler er gyldent. Lad det køle helt ned inden servering.
-
8Server stikkelsbærmoussen med den bagte hvide chokolade (bræk den evt. i mindre stykker).
Tip!
Brug ribs, hindbær eller solbær i stedet for stikkelsbær.