Stegt roastbeef med mild  kartoffelsalat
FROKOST

Stegt roastbeef med mild kartoffelsalat

Gør det nemt for dig selv, når du planlægger en tur med picnickurven. Roastbeef er et taknemmeligt stykke kød, som (næsten) smager bedst koldt, og derfor er super at tage med ud i sommerlandet. Servér kartoffelsalaten i små portionsbøtter, og lad spyddene stikke op af en flot dåse. 
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

1 kg roastbeef
lidt salt og sort peber
lidt smør
lidt olie
1 kg nye kartofler
1 dl. mayonnaise
1 spsk. piskefløde
4 spsk. solsikkekerner
4 spsk. persille nippet
lidt salt og sort peber

Spyd til voksne

1 bundt radiser
1 bundt forårsløg

Spyd til børn

- skoleagurk
- gulerod

Sådan gør du

  1. 1
    Drys roastbeef med salt og peber, og brun den godt i smør og olie på alle sider i en pande. Læg roastbeefen i en lille bradepande, stik et stegetermometer ind i centrum af kødet og sæt stegen ind midt i en 160 grader varm ovn. Lad kødet stege til den ønskede temperatur, ca. 30 minutter. Tag ud og lad stå i 15 minutter, før du skærer i tynde skiver. Steg gerne kødet dagen før, og opbevar det i køleskab.
  2. 2
    Kog kartoflerne med skræl. Skyl derefter i koldt vand, og afdryp. Rør mayonnaise med fløde og solsikkekerner i en skål. Vend med kartofler og persille, og smag til med salt og peber.
  3. 3
    Svits radiser og forårsløg i olie på en pande, før de afkøles og sættes på spyd.
  4. 4
    Skær børnenes grøntsager i små stykker, og sæt dem på spyd.