Spinatfyldte flade brød serveret med pure af flækærter
FROKOST

Spinatfyldte flade brød serveret med pure af flækærter

Flade brød klinger af mellemøsten, og det gør denne ret også. Vi fylder fladbrødene med spinat og feta og serverer med en anderledes ærtedip.
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

Ingredienser

250 g flækærter(dem man bruger til guleærter)
6 dl. god grønsagsbouillon uden smagsforstærker
3 stk. fed hvidløg
1 spsk. æbleeddike
2 spsk. rapsolie
2 spsk. finthakket persille
1 stk. bundt finthakket purløg
- salt og peber
200 g fåre- gedefeta dansk produceret
1 stk. bundt frisk mynte
50 g små spæde spinatblade
2 stk. fed hvidløg
4 stk. libanesiske brød bagt i Danmark
- rapsolie
- lidt friske salatblade

Sådan gør du

  1. 1
    Kog flækærter i bouillon med hvidløg og stængerne fra persille i ca. 45 minutter.
  2. 2
    Fjern persillestængerne, og blend ærterne med en stavblender til pure (juster evt. til ønsket konsistensen med mere bouillon).
  3. 3
    Kom eddike, olie, persille og purløg i pureen og smag til med salt og peber.
  4. 4
    Fordel halvdelen af fetaost, mynteblade og spinat på 2 af brødene.
  5. 5
    Hak hvidløgene fint, og drys det over fyldet.
  6. 6
    Læg et brød ovenpå, og tryk sammen med håndfladen.
  7. 7
    Pensl brødene med olie, og bag dem på panden på begge sider til brødet er sprødt og fyldet er faldet sammen.
  8. 8
    Skær brødene i 8 trekanter hver, og server ærtepure og sprøde salatblade til.
  9. 9

Tip!

Hvis du ønsker kød til retten, vil tynde skiver lammekød være rigtig godt til.