Spinatfyldte flade brød serveret med pure af flækærter
- 4 Personer
- 60 Minutes
Ingredienser
250 g | flækærter(dem man bruger til guleærter) |
6 dl. | god grønsagsbouillon uden smagsforstærker |
3 stk. | fed hvidløg |
1 spsk. | æbleeddike |
2 spsk. | rapsolie |
2 spsk. | finthakket persille |
1 stk. | bundt finthakket purløg |
- | salt og peber |
200 g | fåre- gedefeta dansk produceret |
1 stk. | bundt frisk mynte |
50 g | små spæde spinatblade |
2 stk. | fed hvidløg |
4 stk. | libanesiske brød bagt i Danmark |
- | rapsolie |
- | lidt friske salatblade |
Sådan gør du
-
1Kog flækærter i bouillon med hvidløg og stængerne fra persille i ca. 45 minutter.
-
2Fjern persillestængerne, og blend ærterne med en stavblender til pure (juster evt. til ønsket konsistensen med mere bouillon).
-
3Kom eddike, olie, persille og purløg i pureen og smag til med salt og peber.
-
4Fordel halvdelen af fetaost, mynteblade og spinat på 2 af brødene.
-
5Hak hvidløgene fint, og drys det over fyldet.
-
6Læg et brød ovenpå, og tryk sammen med håndfladen.
-
7Pensl brødene med olie, og bag dem på panden på begge sider til brødet er sprødt og fyldet er faldet sammen.
-
8Skær brødene i 8 trekanter hver, og server ærtepure og sprøde salatblade til.
-
9
Tip!
Hvis du ønsker kød til retten, vil tynde skiver lammekød være rigtig godt til.