Spicy kyllingesuppe

Lækker krydret suppe, der kan skræmme enhver forkølelse langt væk. Pssst … den kan laves på en halv time. Perfekt til en travl hverdag. Hvis du gerne vil lave suppen uden kød, kan du skifte kyllingen ud med linser.
Spicy kyllingesuppe
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g Kyllingebryst
2 spsk. olie
2 stk løg
1 stk. peberfrugt
1 stk. rød chili
2 tsk. karry
2 tsk. tandori-krydderi
800 g tomatpassata (mosede tomater)
5 dl. grøntsags-bouillon
nip sukker
lidt salt og lidt peber
- limesaft

Tilbehør

- evt. naanbrød
- frisk koriander
- cremefraice

Sådan gør du

  1. 1.Kog kyllingebrysterne i ca. 30 min. i letsaltet vand, til de er gennemkogte. Lad dem stå i kogevandet. 
  2. 2.Varm imens olie i en gryde over middel varme. Steg løg, peberfrugt, chili og krydderier sammen i 7-10 min. 
  3. 3.Tilsæt tomatpassata og lad det riste i 2.3 min. Hæld ca. 4 dl af kogevandet fra kyllingebrysterne i og rør rundt. Tilsæt halvdelen af grøntsagsbouillonen, og lad suppen simre i 10 min. Juster konsistensen med resten af bouillonen.  
  4. 4.Smag til med sukker, salt, peber og limesaft. Server suppen varm med skiver af kogt kylling i. 
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen, #forret, #weekend og gæster, #hverdag og #hjemmelavet