Spicy kyllingesuppe
FORRET

Spicy kyllingesuppe

Lækker krydret suppe, der kan skræmme enhver forkølelse langt væk. Pssst … den kan laves på en halv time. Perfekt til en travl hverdag. Hvis du gerne vil lave suppen uden kød, kan du skifte kyllingen ud med linser.
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g Kyllingebryst
2 spsk. olie
2 stk. løg Gerne finthakkede
1 stk. peberfrugt Skær i små tern
1 stk. rød chili Finthakket
2 tsk. karry
2 tsk. tandori-krydderi evt. garam masala. Kan undlades
800 g tomatpassata (mosede tomater)
5 dl. grøntsags-bouillon
nip sukker
lidt salt og lidt peber
- limesaft

Tilbehør

- evt. naanbrød
- frisk koriander
- cremefraice evt. rør med kokosmælk

Sådan gør du

  1. 1
    Kog kyllingebrysterne i ca. 30 min. i letsaltet vand, til de er gennemkogte. Lad dem stå i kogevandet. 
  2. 2
    Varm imens olie i en gryde over middel varme. Steg løg, peberfrugt, chili og krydderier sammen i 7-10 min. 
  3. 3
    Tilsæt tomatpassata og lad det riste i 2.3 min. Hæld ca. 4 dl af kogevandet fra kyllingebrysterne i og rør rundt. Tilsæt halvdelen af grøntsagsbouillonen, og lad suppen simre i 10 min. Juster konsistensen med resten af bouillonen.  
  4. 4
    Smag til med sukker, salt, peber og limesaft. Server suppen varm med skiver af kogt kylling i.