Spicy kyllingesuppe
Lækker krydret suppe, der kan skræmme enhver forkølelse langt væk. Pssst … den kan laves på en halv time. Perfekt til en travl hverdag. Hvis du gerne vil lave suppen uden kød, kan du skifte kyllingen ud med linser.

- 4 Personer
Ingredienser
500 g | Kyllingebryst |
2 spsk. | olie |
2 stk | løg Gerne finthakkede |
1 stk. | peberfrugt Skær i små tern |
1 stk. | rød chili Finthakket |
2 tsk. | karry |
2 tsk. | tandori-krydderi evt. garam masala. Kan undlades |
800 g | tomatpassata (mosede tomater) |
5 dl. | grøntsags-bouillon |
nip | sukker |
lidt | salt og lidt peber |
- | limesaft |
Tilbehør
- | evt. naanbrød |
- | frisk koriander |
- | cremefraice evt. rør med kokosmælk |
Sådan gør du
- 1.Kog kyllingebrysterne i ca. 30 min. i letsaltet vand, til de er gennemkogte. Lad dem stå i kogevandet.
- 2.Varm imens olie i en gryde over middel varme. Steg løg, peberfrugt, chili og krydderier sammen i 7-10 min.
- 3.Tilsæt tomatpassata og lad det riste i 2.3 min. Hæld ca. 4 dl af kogevandet fra kyllingebrysterne i og rør rundt. Tilsæt halvdelen af grøntsagsbouillonen, og lad suppen simre i 10 min. Juster konsistensen med resten af bouillonen.
- 4.Smag til med sukker, salt, peber og limesaft. Server suppen varm med skiver af kogt kylling i.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#hovedret,
#passer til sæsonen,
#forret,
#weekend og gæster,
#hverdag,
#chili og #hjemmelavet