Skumfiduser med vanilje og hindbær

Seje og lækre skumfiduser med en sød og dejlig smag af hindbær og vanilje.
Skumfiduser med vanilje og hindbær
  • 12 Personer

Ingredienser

12 blade husblas
180 g rørsukker
2 spsk. Glukosesirup
0.5 stang vanilje kornene
1 knsp. salt
100 g vand
4 spsk. Frysetørret hindbær
0.5 citron saften
6 spsk. flormelis

Sådan gør du

  1. 1.Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
  2. 2.Bland sukker, glukose, vanilje, salt og vand i en gryde og bring det i kog. Kog siruppen, til den når en temperatur på 120og#0176C (mål med et termometer). Tag herefter gryden af varmen.
  3. 3.Knug husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sukkersirup. Rør, til husblassen er helt smeltet.
  4. 4.Hæld siruppen i en røreskål og pisk den et par minutter ved medium hastighed. Skru hastigheden helt op og pisk i 15-20 min., til massen er helt hvid og luftig. Jo længere du pisker, desto fastere skumfiduser.
  5. 5.Smag skummet til med hindbær og citronsaft. Sigt halvdelen af flormelis på et stykke bagepapir.
  6. 6.Fordel skummet oven på flormelis og sigt resten udover. Lad skummet tørre i minimum 2 timer og skær det herefter ud i mundrette stykker. Dette gøres nemmest med en skarp kniv smurt med lidt olie.

Tip!

Brug hindbærmarmelade i stedet for frysetørrede hindbær. Giv skumfiduserne ekstra smag ved at tilsætte lidt revet citronskal.

Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør og #dessert