Skumfiduser med vanilje og hindbær
- 12 Personer
Ingredienser
12 blade | husblas |
180 g | rørsukker |
2 spsk. | glukosesirup |
0.5 stang | vanilje kornene |
1 knsp. | salt |
100 g | vand |
4 spsk. | Frysetørret hindbær |
0.5 | citron saften |
6 spsk. | flormelis |
Sådan gør du
-
1Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
-
2Bland sukker, glukose, vanilje, salt og vand i en gryde og bring det i kog. Kog siruppen, til den når en temperatur på 120og#0176C (mål med et termometer). Tag herefter gryden af varmen.
-
3Knug husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sukkersirup. Rør, til husblassen er helt smeltet.
-
4Hæld siruppen i en røreskål og pisk den et par minutter ved medium hastighed. Skru hastigheden helt op og pisk i 15-20 min., til massen er helt hvid og luftig. Jo længere du pisker, desto fastere skumfiduser.
-
5Smag skummet til med hindbær og citronsaft. Sigt halvdelen af flormelis på et stykke bagepapir.
-
6Fordel skummet oven på flormelis og sigt resten udover. Lad skummet tørre i minimum 2 timer og skær det herefter ud i mundrette stykker. Dette gøres nemmest med en skarp kniv smurt med lidt olie.
Tip!
Brug hindbærmarmelade i stedet for frysetørrede hindbær. Giv skumfiduserne ekstra smag ved at tilsætte lidt revet citronskal.