Simret oksekød med grøntsager
AFTENSMAD

Simret oksekød med grøntsager

Papirtynde skiver af oksekød giver bid i denne ret med ris og grøntsager.
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g mørt oksekød, for eksempel oksefilet
200 g østershatte
1 stk. løg
6 stk. forårsløg
2 dl. oksebouilon
2 dl. vand
5 spsk. sojasauce
4 spsk. sake
2 spsk. sukker
3 dl. ris

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt risen over.
  2. 2
    Skær kødet i bladtynde skiver.
  3. 3
    Skær svampen i skiver, snit løget fint og forårsløget i mindre stykker.
  4. 4
    Kog bouillonen op i en gryde.
  5. 5
    Kog lidt kød ad gangen i bouillonen.
  6. 6
    Det skal kun lige nå at skifte farve, det vil sige simre i ca. 1 min.
  7. 7
    Tag op.
  8. 8
    Kog nu lidt grøntsager ad gangen.
  9. 9
    Kom kød og grøntsager tilbage i bouillonen, og server med ris.

Tip!

TIP:Det er godt at dryppe lidt ristede sesamfrø og lun sesamolie over risen, lige før den serveres.