Simret oksekød med grøntsager
- 4 Personer
Ingredienser
400 g | mørt oksekød, for eksempel oksefilet |
200 g | østershatte |
1 stk. | løg |
6 stk. | forårsløg |
2 dl. | oksebouilon |
2 dl. | vand |
5 spsk. | sojasauce |
4 spsk. | sake |
2 spsk. | sukker |
3 dl. | ris |
Sådan gør du
-
1Sæt risen over.
-
2Skær kødet i bladtynde skiver.
-
3Skær svampen i skiver, snit løget fint og forårsløget i mindre stykker.
-
4Kog bouillonen op i en gryde.
-
5Kog lidt kød ad gangen i bouillonen.
-
6Det skal kun lige nå at skifte farve, det vil sige simre i ca. 1 min.
-
7Tag op.
-
8Kog nu lidt grøntsager ad gangen.
-
9Kom kød og grøntsager tilbage i bouillonen, og server med ris.
Tip!
TIP:Det er godt at dryppe lidt ristede sesamfrø og lun sesamolie over risen, lige før den serveres.