Salte arme riddere med avocadosalat og sprød skinke
- 4 Personer
Ingredienser
8 skiver | tørret skinke, f.eks. serranoskinke |
2 stk. | æg |
1 dl. | mælk |
8 skiver | italiensk flute eller ciabatta-brød |
- | smør, til stegning |
2 spsk. | olivenolie |
- | Saften af ½ citron |
1 tsk. | dijonsennep |
- | Honning, efter smag |
- | salt og peber |
1 stk. | avocado, i mundrette stykker |
50 g | frisk babyspinat |
8 stk. | 8 radiser, i tynde skiver |
2 stk. | forårsløg, hakket |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200/185C varmluft. Fordel skinken på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag skinken i ca. 10 min., til den er gylden og sprød.
-
2Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en dyb tallerken. Dyp begge sider af brødene i æggemassen, og lad dem trække i den lidt.
-
3Smelt lidt smør på en pande over middel varme, og steg brødene gyldne, ca. 2-3 min. på hver side.
-
4Lav imens salaten ved at piske olie, citronsaft og sennep sammen i salatskål. Smag til med honning, salt og peber.
-
5Vend avocado, spinat, radiser og forårsløg i dressingen, så det hele er godt blandet.
-
6Server de arme riddere toppet med avocadosalat og den sprøde serranoskinke.
Tip!
Brug bacon i stedet for serranoskinke, eller server en vegetarisk version blot toppet med avocadosalaten.