Salte arme riddere med avocadosalat og sprød skinke
FROKOST

Salte arme riddere med avocadosalat og sprød skinke

Arme riddere behøver ikke være en sød sag, men er forrygende i denne salte udgave med en syrlig avocadosalat og sprødstegt skinke.
  • 4 Personer

Ingredienser

8 skiver tørret skinke, f.eks. serranoskinke
2 stk. æg
1 dl. mælk
8 skiver italiensk flute eller ciabatta-brød
- smør, til stegning
2 spsk. olivenolie
- Saften af ½ citron
1 tsk. dijonsennep
- Honning, efter smag
- salt og peber
1 stk. avocado, i mundrette stykker
50 g frisk babyspinat
8 stk. 8 radiser, i tynde skiver
2 stk. forårsløg, hakket

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200/185C varmluft. Fordel skinken på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag skinken i ca. 10 min., til den er gylden og sprød.
  2. 2
    Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en dyb tallerken. Dyp begge sider af brødene i æggemassen, og lad dem trække i den lidt.
  3. 3
    Smelt lidt smør på en pande over middel varme, og steg brødene gyldne, ca. 2-3 min. på hver side.
  4. 4
    Lav imens salaten ved at piske olie, citronsaft og sennep sammen i salatskål. Smag til med honning, salt og peber.
  5. 5
    Vend avocado, spinat, radiser og forårsløg i dressingen, så det hele er godt blandet.
  6. 6
    Server de arme riddere toppet med avocadosalat og den sprøde serranoskinke.

Tip!

Brug bacon i stedet for serranoskinke, eller server en vegetarisk version blot toppet med avocadosalaten.