Salat med grønne linser og gedeost
AFTENSMAD

Salat med grønne linser og gedeost

Salaten her mætter meget og kan både serveres som tilbehør og selvstændigt måltid.
  • 2 Personer

Det skal du bruge:

150 g grønne Le Puy-linser
1 stk. tomater
1 stk. rød peberfrugt
0.5 stk. agurk
1 stk. rødløg

Dressing

1 fed hvidløg
2 spsk. flydende honning
3 spsk. rødvinseddike eller hvidvinseddike
3 spsk. olivenolie

Til servering

1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld frisk oregano
200 g gedeost (blød)
- salt
- peber

lidt olivenolie

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl linserne, og kog dem møre i en gryde med usaltet vand i 15-20 minutter. Skyl imens tomater, peberfrugt og agurk, og skær det hele i mundrette chunks. Pil løget, og skær det i tynde skiver.
  2. 2
    Pil hvidløget, og riv det fint. Rør det sammen med honning, eddike og olie i en skål. Skyl persille og oregano, og pluk begge dele groft. Vend det sammen med de afdryppede linser, grøntsager og dressing i en skål. Anret det hele på et fad, top med brud af gedeost, og krydr med salt og peber. Servér straks.