Rugbrødslagkage med kirsebær
Det grove rugbrød smuldres i dejen, inden lagkagebundene bages i ovnen. Det giver en kraftigere smag, som balanceres godt af fløde og søde kirsebær. Gå efter rugbrød, der har et højt indhold af kostfibre.

- 10 Personer
Ingredienser
5 stk | æg |
270 g | (3 dl) sukker |
125 g | mørkt rugbrød |
3 spsk. | kartoffelmel |
2 spsk. | kakao |
2 tsk. | bagepulver |
125 g | hakkede hasselnødder |
l. | piske-fløde |
1 stk. | lille glas syltede kirsebær |
50 g | mørk chokolade |
Sådan gør du
- 1.Til ca. 10 stykker.
- 2.Del æggene i blommer og hvide.
- 3.Kom sukker og æggeblommer i en skål, og pisk, indtil det blive lyst og cremet.
- 4.Riv eller smuldr rugbrødet, og rør i dejen.
- 5.Bland kartoffelmel, kakao og bagepulver, og rør i dejen.
- 6.Pisk æggehviderne stive, og vend nødderne i.
- 7.For en ca 24 cm springform med bagepapir.
- 8.Vend nu æggehvideblandingen forsigtig i dejen, og kom dejen i formen.
- 9.Bag kagen i nedre del af ovnen ved 175 grader i ca 1 time.
- 10.Dæk kagen med sølvpapir, hvis den er ved at blive for mørk.
- 11.Tag ud, og afkøl helt.
- 12.Del bunden i to dele (det gør ikke noget, hvis det smuldrer lidt, det ser man ikke, når fløden er lagt på), og kom kirsebær og lidt lage på den første bund.
- 13.Kom flødeskum på, og gentag.
- 14.Pynt med kirsebær og chokoladespåner.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert