Rugbrødslagkage med kirsebær
DESSERT

Rugbrødslagkage med kirsebær

Det grove rugbrød smuldres i dejen, inden lagkagebundene bages i ovnen. Det giver en kraftigere smag, som balanceres godt af fløde og søde kirsebær. Gå efter rugbrød, der har et højt indhold af kostfibre. 
  • 10 Personer

Ingredienser

5 stk. æg
270 g (3 dl) sukker
125 g mørkt rugbrød
3 spsk. kartoffelmel
2 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver
125 g hakkede hasselnødder
l. piske-fløde
1 stk. lille glas syltede kirsebær
50 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. 1
    Til ca. 10 stykker.
  2. 2
    Del æggene i blommer og hvide.
  3. 3
    Kom sukker og æggeblommer i en skål, og pisk, indtil det blive lyst og cremet.
  4. 4
    Riv eller smuldr rugbrødet, og rør i dejen.
  5. 5
    Bland kartoffelmel, kakao og bagepulver, og rør i dejen.
  6. 6
    Pisk æggehviderne stive, og vend nødderne i.
  7. 7
    For en ca 24 cm springform med bagepapir.
  8. 8
    Vend nu æggehvideblandingen forsigtig i dejen, og kom dejen i formen.
  9. 9
    Bag kagen i nedre del af ovnen ved 175 grader i ca 1 time.
  10. 10
    Dæk kagen med sølvpapir, hvis den er ved at blive for mørk.
  11. 11
    Tag ud, og afkøl helt.
  12. 12
    Del bunden i to dele (det gør ikke noget, hvis det smuldrer lidt, det ser man ikke, når fløden er lagt på), og kom kirsebær og lidt lage på den første bund.
  13. 13
    Kom flødeskum på, og gentag.
  14. 14
    Pynt med kirsebær og chokoladespåner.