Rødgrød med fløde
DESSERT

Rødgrød med fløde

Hvor har vi elsket i mange årtier at få de stakkels turister til at gentage efter os: Rødgrød med fløde! Betragtes af alle som Danmarks nationaldessert.
  • 4 Personer

Grød

500 g blandede bær (jordbær, ribs, solbær, hindbær og brombær)
1 dl. vand
150 g sukker
100 g friskt hindbær
1 spsk. katoffelmel og vand

Tilbehør

- piskefløde eller mælk

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl og klargør bærrene, kom dem i en gryde (undtagen hindbær) med vand og sukker, rør godt rundt, og lad det hele trække en smule, inden gryden sættes over svag varme.
  2. 2
    Kog bærrene op, og skum af. Kog bærrene i 4-5 minutter. Tag gryden af varmen, og kom forsigtigt hindbærrene i.
  3. 3
    Rør kartoffelmel ud i lidt vand i en kop, og jævn grøden, mens der røres. Grøden skal ikke koge mere.
  4. 4
    Hæld grøden i en serveringsskål, og drys med en smule sukker, så trækker den ikke skind.
  5. 5
    Lad grøden køle af, og server med iskold fløde eller mælk.