Hvor har vi elsket i mange årtier at få de stakkels turister til at gentage efter os: Rødgrød med fløde! Betragtes af alle som Danmarks nationaldessert.
4 Personer
Grød
500 g
blandede bær (jordbær, ribs, solbær, hindbær og brombær)
1 dl
vand
150 g
sukker
100 g
friskt hindbær
1 spsk.
kartoffelmel og vand
Tilbehør
-
piskefløde eller mælk
ANNONCE
Sådan gør du
1
Skyl og klargør bærrene, kom dem i en gryde (undtagen hindbær) med vand og sukker, rør godt rundt, og lad det hele trække en smule, inden gryden sættes over svag varme.
2
Kog bærrene op, og skum af. Kog bærrene i 4-5 minutter. Tag gryden af varmen, og kom forsigtigt hindbærrene i.
3
Rør kartoffelmel ud i lidt vand i en kop, og jævn grøden, mens der røres. Grøden skal ikke koge mere.
4
Hæld grøden i en serveringsskål, og drys med en smule sukker, så trækker den ikke skind.
5
Lad grøden køle af, og server med iskold fløde eller mælk.