Rødgrød med fløde
Hvor har vi elsket i mange årtier at få de stakkels turister til at gentage efter os: Rødgrød med fløde! Betragtes af alle som Danmarks nationaldessert.

- 4 Personer
Grød
500 g | blandede bær (jordbær, ribs, solbær, hindbær og brombær) |
1 dl. | vand |
150 g | sukker |
100 g | friskt hindbær |
1 spsk. | katoffelmel og vand |
Tilbehør
- | piskefløde eller mælk |
Sådan gør du
- 1.Skyl og klargør bærrene, kom dem i en gryde (undtagen hindbær) med vand og sukker, rør godt rundt, og lad det hele trække en smule, inden gryden sættes over svag varme.
- 2.Kog bærrene op, og skum af. Kog bærrene i 4-5 minutter. Tag gryden af varmen, og kom forsigtigt hindbærrene i.
- 3.Rør kartoffelmel ud i lidt vand i en kop, og jævn grøden, mens der røres. Grøden skal ikke koge mere.
- 4.Hæld grøden i en serveringsskål, og drys med en smule sukker, så trækker den ikke skind.
- 5.Lad grøden køle af, og server med iskold fløde eller mælk.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert og #få ingredienser