Rødbedesild med syltede sennepsfrø og rugbrødschips
FROKOST

Rødbedesild med syltede sennepsfrø og rugbrødschips

Server den flotteste rød/violette sildefilet med blødt og sprødt på toppen. Silden tager meget hurtigt farve af rødbeden og kan altså laves på dagen. 
  • 2 Personer

Rødbedesild

2 stk. marinerede sildefileter
150 g rødbede i tern
100 g sukker
100 g eddike
2 stk. laurbærblade
2 stk. stjerneanis
5 stk. peberkorn

Creme fraiche

100 g creme fraiche 38%
- citronsaft
- salt

Syltede sennepsfrø

20 g sennepsfrø
40 g sukker
60 g eddike
50 g vand

Æbletern

0.5 stk. 
æble
- citronsaft

Rødløg

0.5 stk. rødløg i tynde ringe

Rugbrødschips

5 skiver rugbrød
50 g smør, smeltet
- salt
- Pynt: tallerkensmækkere eller karse

Sådan gør du

  1. 1
    Alle ingredienserne (på nær silden) koges op og simrer i 10-15 min. Lagen afkøles fuldstændig og hældes herefter over silden. Bør trække mindst en halv time, men gerne mere. 
  2. 2
    Bland sennepsfrø, eddike, sukker og vand og kog i 20-25 min. Køl ned inden brug. 
  3. 3
    Skær HELT tynde skiver af et helt rugbrød (må ikke være skiveskåret). Det kan være nemmere, hvis brødet er halvfrossent. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og pensl med smeltet smør og drys med salt. Bages sprøde i ca. 10-15 min. ved 150 C.
  4. 4
    Pisk creme fraiche tyk (ligesom når man pisker flødeskum). Smag til med citronsaft og salt.  Skær æblerne i fine tern og vend i citronsaft, så de ikke bliver brune. Rødløg skæres i tynde skiver på et mandolinjern eller i hånden. Anret først silden på smurt rugbrød og herefter toppe af creme fraiche. Pynt med sennepsfrø, æble, rødløg og til sidst rugbrødschips og tallerkensmækker. Husk at duppe silden tør, inden den lægges på brødet.