Rig på rester med rugbrødslagkage
- 8 Personer
Ingredienser
6 stk | æg delt i hvide og blommer |
200 g | tørt rugbrød |
100 g | hasselnødder |
2 spsk. | kakaopulver |
200 g | brun farin |
Fyld
0.25 l. | fløde |
200 g | Syltetøj |
Pynt (valgfrit)
- | hakkede hasselnødder |
- | hakket chokolade |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 225 grader.
-
2Pisk æggeblommerne med farin, så det bliver lyst og luftigt. Kom rugbrød, hasselnødder og kakaopulver i en foodprocesser, og blend det. Pisk nu hviderne stive. De skal piskes så stive, at du kan vende skålen over hovedet, uden at hviderne ryger ud.
-
3Vend den blendede rugbrødsblanding i de piskede æggeblommer, og vend derefter forsigtigt de stive æggehvider i blandingen.
-
4Beklæd to springforme, 22 cm, med bagepapir eller smør dem med smør. Hæld dejen i formene, og bag bundene i 13-15 minutter. Bundene er færdige, når du kan stikke en kødnål i midten af kagen, uden der sidder kagedej fast på nålen. Lad kagebundene afkøle helt, inden de dekoreres.
-
5Pisk fløden til let flødeskum. Læg bundene sammen med syltetøj nederst og dernæst flødeskum. Kom den anden kagebund på, og smør resten af syltetøj på og dernæst resten af flødeskum ud over den. Drys til sidst med revet chokolade og hakkede hasselnødder. Lagkagen opbevares på køl, indtil den skal serveres og holder sig frisk og god i 2-3 dage