Rig på rester med rugbrødslagkage
BAGVæRK

Rig på rester med rugbrødslagkage

Denne kage er en smule undervurderet, for der er nemlig rig mulighed for at bruge rester; både tørt rugbrød og rester af syltetøj eller marmelade. Du kan bruge det syltetøj eller marmelade, du kan lide eller har i køleskabet.
  • 8 Personer

Ingredienser

6 stk. æg delt i hvide og blommer
200 g tørt rugbrød
100 g hasselnødder
2 spsk. kakaopulver
200 g brun farin

Fyld

0.25 l. fløde
200 g Syltetøj

Pynt (valgfrit)

- hakkede hasselnødder
- hakket chokolade

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 225 grader.
  2. 2
    Pisk æggeblommerne med farin, så det bliver lyst og luftigt. Kom rugbrød, hasselnødder og kakaopulver i en foodprocesser, og blend det. Pisk nu hviderne stive. De skal piskes så stive, at du kan vende skålen over hovedet, uden at hviderne ryger ud.
  3. 3
    Vend den blendede rugbrødsblanding i de piskede æggeblommer, og vend derefter forsigtigt de stive æggehvider i blandingen.
  4. 4
    Beklæd to springforme, 22 cm, med bagepapir eller smør dem med smør. Hæld dejen i formene, og bag bundene i 13-15 minutter. Bundene er færdige, når du kan stikke en kødnål i midten af kagen, uden der sidder kagedej fast på nålen. Lad kagebundene afkøle helt, inden de dekoreres.
  5. 5
    Pisk fløden til let flødeskum. Læg bundene sammen med syltetøj nederst og dernæst flødeskum. Kom den anden kagebund på, og smør resten af syltetøj på og dernæst resten af flødeskum ud over den. Drys til sidst med revet chokolade og hakkede hasselnødder. Lagkagen opbevares på køl, indtil den skal serveres og holder sig frisk og god i 2-3 dage