Restetærte
- 0 Personer
Tærtedej:
100 g | Hvedmel |
100 g | rugmel eller andet groft mel |
100 g | koldt smør, i tern |
0.75 tsk. | salt |
2 spsk. | vand til at samle dejen |
Fyld:
400 g | Rester f.eks. revne grøntsager, stegt kød, friske tomater, kødsovs, bagte rodfrugter osv. |
3 stk. | æg str. M/L |
2 dl. | surmælksprodukt f.eks. cremefraiche, skyr eller flødeost |
1 tsk. | tørret rosmarin eller timian |
100 g | revet ost til drys |
Sådan gør du
-
1Bland rugmel, hvedemel og salt i en skål. Smuldr smørret i melet og saml dejen med 1 spsk. vand ad gangen. Lad dejen hvile på køl i 15 min. Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform (helst i metal). Prik den med en gaffel. Forbag dejen i ca.15 min.
-
2Lav imens fyldet klar. Skær resterne i mundrette stykker. Pisk æg, mælkeprodukt, timian, salt og peber sammen i en skål.
-
3Fordel resterne over den forbagte tærtebund og hæld æggemassen over.
-
4Drys evt. med ost og bag tærten i ca. 30 min, til den er gylden og æggemassen fast.