Rejesuppe med hellefisk

Prøv denne spændende rejesuppe med hellefisk. En opskrift fra Grønland, hvor rejerne udnyttes til fulde i den gode smags tjeneste. 
Rejesuppe med hellefisk
  • 4 Personer

ingredienser

500 g kogte rejer med skal
400 g fersk hellefisk
2 spsk. olie
5 dl. vand eller fiskebouilon
1 stk. gulerod
1 stk. løg
1 stk. fennikel
2.5 dl. piske-fløde
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1.Pil rejerne, og gem også skallerne.
  2. 2.Svits nu rejeskallerne i olie i en gryde.
  3. 3.Hæld vand eller bouillon på, og lad simre under låg i 10 minutter.
  4. 4.Si suppen, og smid rejeskallerne ud.
  5. 5.Kom suppen tilbage i gryden.
  6. 6.Skær grøntsagerne i mindre stykker og kom dem i suppen sammen med fløde.
  7. 7.Lad simre under låg, indtil de er bløde, ca. 12 minutter.
  8. 8.Blend suppen, og kom den tilbage i gryden igen.
  9. 9.Smag til med salt og peber.
  10. 10.Skær hellefisken i mindre stykker, og kom dem i suppen.
  11. 11.Lad simre 2-3 minutter.
  12. 12.Server suppen med fisk og rejer på toppen og evt. et drys sprødstegt rugbrød.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad