Rejesuppe med hellefisk
Prøv denne spændende rejesuppe med hellefisk. En opskrift fra Grønland, hvor rejerne udnyttes til fulde i den gode smags tjeneste.

- 4 Personer
ingredienser
500 g | kogte rejer med skal |
400 g | fersk hellefisk |
2 spsk. | olie |
5 dl. | vand eller fiskebouilon |
1 stk. | gulerod |
1 stk. | løg |
1 stk. | fennikel |
2.5 dl. | piske-fløde |
- | salt og peber |
Sådan gør du
- 1.Pil rejerne, og gem også skallerne.
- 2.Svits nu rejeskallerne i olie i en gryde.
- 3.Hæld vand eller bouillon på, og lad simre under låg i 10 minutter.
- 4.Si suppen, og smid rejeskallerne ud.
- 5.Kom suppen tilbage i gryden.
- 6.Skær grøntsagerne i mindre stykker og kom dem i suppen sammen med fløde.
- 7.Lad simre under låg, indtil de er bløde, ca. 12 minutter.
- 8.Blend suppen, og kom den tilbage i gryden igen.
- 9.Smag til med salt og peber.
- 10.Skær hellefisken i mindre stykker, og kom dem i suppen.
- 11.Lad simre 2-3 minutter.
- 12.Server suppen med fisk og rejer på toppen og evt. et drys sprødstegt rugbrød.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad