Pasta e ceci
- 4 Personer
Ingredienser
1 | løg |
3 spsk. | olivenolie |
- | salt |
4 spsk. | tomatpuré koncentreret |
2 fed | hvidløg |
2 dåser | kikærter |
3 kviste | rosmarin |
0.25 tsk. | chiliflakes stærke (kan udelades) |
1.5 dl. | hvidvin |
1.5 l. | vand |
2 | grøntsagsboullion terning |
2 tsk. | æblecidereddike |
2 tsk. | lys sirup |
350 g | maccheroni eller chifferipasta |
200 g | grønkål (færdigsnittet) |
2 håndfulde | fintrevet parmesan |
Servering:
- | bredbladet persille (finthakket) |
- | parmesan |
- | chiliflakes (kan undlades) |
Sådan gør du
-
1Hak løget fint, og steg det i en stor gryde ved middelvarme i rigeligt olivenolie og med et drys salt, til det er gennemsigtigt og gyldent.
-
2Tilsæt koncentreret tomatpuré, og steg det godt igennem. Hak imens hvidløg fint, og tilsæt det sammen med drænede kikærter, rosmarinkviste og chiliflakes. Steg det hele et par minutter ved lav varme.
-
3Knus kikærterne groft i gryden med en kartoffelmoser, et piskeris eller en grydeske.
-
4Tilsæt vin, og lad retten koge godt op. Tilsæt derefter en liter kogende vand og grøntsagsbouillon.
-
5Tilsæt æblecidereddike og sirup. Saucen skal være til den salte side og have en god balance mellem de forskellige smage.
-
6Lad retten koge op, og tilsæt så pasta. Tilsæt evt. ekstra kogende vand, så det dækker pastaen med 1-2 cm. Sæt en timer på 1-2 minutter mindre end kogetiden på pakken.
-
7Smag på pastaen – den skal være lidt ukogt i midten. Tilsæt den snittede grønkål og et par håndfulde parmesan til gryden.
-
8Sluk for varmen, og lad pastaretten stå og trække i 2-3 minutter, til pastaen er perfekt tilberedt. Smag til med salt og peber.
-
9Servér din pasta e ceci med finthakket bredbladet persille, ekstra parmesan og evt. chiliflakes på toppen.