Ovnbagt laks med grøntsager og valnødder
AFTENSMAD

Ovnbagt laks med grøntsager og valnødder

Grøntsagerne sødes med dadler, det fungerer godt til laksen. Server fisken med ris eller kartoffelmos og lidt brunet smør.
  • 4 Personer

Ingredienser

700 g hel side laks
1 stk. lime
- salt og peber
2 spsk. olivenolie
75 g valnød
2 stk. gulerødder
2 stk. porrer
4 stk. friske dadler
1 spsk. friskrevet ingefær
- frisk timian

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Beklæd en form med bagepapir, og læg laksen heri.
  3. 3
    Pres limesaft henover, og krydr med salt og peber.
  4. 4
    Dryp olien henover hele laksen.
  5. 5
    Bag laksen i cirka 20 minutter.
  6. 6
    Læg valnødder i en lille ildfast form, og stil formen i ovnen sammen med laksen. Rist valnødderne i cirka fem minutter. Tag ud.
  7. 7
    Skær gulerødder og porrer i mindre stykker. Kog møre i letsaltet vand i cirka syv minutter. afdryp.
  8. 8
    Pil stenene ud af dadlerne, og del dadlerne i mindre stykker. Vend grøntsager med dadler, valnødder og ingefær. Krydr med salt og peber.
  9. 9
    Tag laksen ud af ovnen, fordel grøntsager henover, eller server i en skål.
  10. 10
    Drys timian henover, og server med ris eller kartoffelmos.