Ovnbagt laks med grøntsager og valnødder
- 4 Personer
Ingredienser
700 g | hel side laks |
1 stk. | lime |
- | salt og peber |
2 spsk. | olivenolie |
75 g | valnød |
2 stk. | gulerødder |
2 stk. | porrer |
4 stk. | friske dadler |
1 spsk. | friskrevet ingefær |
- | frisk timian |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 grader.
-
2Beklæd en form med bagepapir, og læg laksen heri.
-
3Pres limesaft henover, og krydr med salt og peber.
-
4Dryp olien henover hele laksen.
-
5Bag laksen i cirka 20 minutter.
-
6Læg valnødder i en lille ildfast form, og stil formen i ovnen sammen med laksen. Rist valnødderne i cirka fem minutter. Tag ud.
-
7Skær gulerødder og porrer i mindre stykker. Kog møre i letsaltet vand i cirka syv minutter. afdryp.
-
8Pil stenene ud af dadlerne, og del dadlerne i mindre stykker. Vend grøntsager med dadler, valnødder og ingefær. Krydr med salt og peber.
-
9Tag laksen ud af ovnen, fordel grøntsager henover, eller server i en skål.
-
10Drys timian henover, og server med ris eller kartoffelmos.