ANNONCE ANNONCE AFTENSMAD Ovnbagt laks med grøntsager og valnødder Grøntsagerne sødes med dadler, det fungerer godt til laksen. Server fisken med ris eller kartoffelmos og lidt brunet smør. 4 Personer Ingredienser 700 g hel side laks 1 stk. lime - salt og peber 2 spsk. olivenolie 75 g valnød 2 stk. gulerødder 2 stk. porrer 4 stk. friske dadler 1 spsk. friskrevet ingefær - frisk timian ANNONCE Sådan gør du 1 Sæt ovnen på 200 grader. 2 Beklæd en form med bagepapir, og læg laksen heri. 3 Pres limesaft henover, og krydr med salt og peber. 4 Dryp olien henover hele laksen. 5 Bag laksen i cirka 20 minutter. 6 Læg valnødder i en lille ildfast form, og stil formen i ovnen sammen med laksen. Rist valnødderne i cirka fem minutter. Tag ud. 7 Skær gulerødder og porrer i mindre stykker. Kog møre i letsaltet vand i cirka syv minutter. afdryp. 8 Pil stenene ud af dadlerne, og del dadlerne i mindre stykker. Vend grøntsager med dadler, valnødder og ingefær. Krydr med salt og peber. 9 Tag laksen ud af ovnen, fordel grøntsager henover, eller server i en skål. 10 Drys timian henover, og server med ris eller kartoffelmos. PRINT ANNONCE Populære opskrifter aftensmad Cremet polenta med salsiccia Salsiccia er små, friske italienske pølser. Ved at klemme farsen ud og stege den på en pande kan du let lave lækre kødboller. Her serveret med polenta. Opskriften er fra bogen “Louisas billige favoritter” af Louisa Lorang. aftensmad Paneret torskerogn med dildmayo Du kender paneret fiskefilet. Men har du prøvet paneret torskerogn? Det skulle du tage at gøre. Opskriften er fra bogen "Nemme Retter På Budget" fra Mummum (Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksøe Bentse) aftensmad Tortellinisalat med pesto Forvandl en pakke tortellini til en lækker salat på blot 15 minutter! Opskriften er fra bogen "Nemme Retter På Budget" fra Mummum (Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksøe Bentse) aftensmad Tunwrap Nogle gange skal det gå lidt stærkt. Denne smagfulde tunwrap med pesto, avokado, cherrytomater og forårsløg kan laves på blot 15 minutter. Så er der serveret! Opskriften er fra bogen "Nemme Retter På Budget" fra Mummum (Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksøe Bentse) aftensmad Tarte flambée eller flammkuchen Kært barn har mange navne. Uanset, hvad du kalder denne tynde og sprøde specialitet fra grænseområdet mellem Frankrig og Tyskland, tror vi ikke du bliver skuffet. Opskriften er fra bogen “Louisas billige favoritter” af Louisa Lorang. aftensmad Quinoabøffer Er du på udkig efter en vegetarisk burger, så prøv med denne lækre quinoabøf, som er let at lave.
Biodiversitet Kan du undvære ørnen, gråspurven og et par sommerfugle? Havørne, ulve og bisonokser indtager den danske natur. Normalt er flere af de store dyr et godt tegn på naturens sundhedstilstand, men biodiversiteten er presset. I Danmark er flere arter truede end nogensinde før
Biodiversitet Biodiversitetsquiz - vind plakater med dagsommerfugle eller vilde orkideer Hvilke sommerfugl er der blevet flere af? Og hvor holder mellemflagspætten især til? Gæt med i Samvirkes quiz om biodiversitet og vind plakater med enten Danmarks dagsommerfugle eller vilde orkideer. Konkurrencen slutter 27. juli 2023.
Biodiversitet Få mere biodiversitet i haven: Opfør dig som et stort dyr Leg ulv, rådyr eller bisonokse i din have, hvis du vil have mere biodiversitet. Og lad endeligt bare plæneklipperen stå så - helst det meste af sommersæsonen. Sådan lyder to af eksperternes råd til, hvad du skal gøre, hvis du vil have mere biodiversitet i haven
Biodiversitet Biodiversitet: Sådan får du masser af liv og sommerfugle på altanen og i den lille have Du behøver ikke en kæmpe have for at hjælpe biodiversiteten på vej. Sørg for at have masser af forskellige planter, der blomstrer på forskellige tidspunkter, i dine altankasser eller krukker. Ann Berit Frostholm fra Danmarks Naturfredningsforening giver dig gode råd til, hvordan du indretter altanen eller den lille have, så den tiltrækker insekter og sommerfugle og dermed pibler af liv.
Kræsenhed Kræsen? Mød Noah, der primært spiste spegepølse og pasta som barn, og nu spiser det meste fra menukortet