Miniæbletærter med gedeost
BAGVæRK

Miniæbletærter med gedeost

Forkæl dine gæster med søde miniæbletærter, der passer perfekt til ostebordet. Prøv denne variant, hvor tærterne fyldes med cremet gedeost.  (12 stks tærter)Opskrift:www.ostogko.dk
 • 6 Personer

Ingredienser

50 g flormelis
250 g hvedemel
200 g koldt smør i tern
0.5 tsk. salt
0.5 dl. vand
1 stk. æggeblomme

Æblefyld

4 stk. æbler Gerne store. evt. santana-æbler eller en anden sød og syrlig æblesort.
2 dl. vand
2 spsk. sukker
70 g fast gedeost

Sådan gør du

 1. 1
  Hvedemel, flormelis og salt kommes i en skål, og det kolde smør hakkes ud i det. Smuldr blandingen, til den får konsistens som krummer. 
 2. 2
  Æggeblommen piskes sammen med vandet og røres i melet. Mørdejen skal helst samles og æltes sammen meget hurtigt. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet. Lav evt. din mørdej dagen i forvejen, så den kan ligge på køl natten over. 
 3. 3
  Læg dejen på et stykke bagepapir og læg endnu et stykke bagepapir over, så er det nemt at rulle dejen ud. Dejen rulles ud til en cirkel med en tykkelse på ca. 3 mm. 
 4. 4
  Stik tærtebundene ud med et drikkeglas eller en skål med en diameter, der passer til dine forme. Læg mørdejen i formene og stik et par huller i tærtebundene med en gaffel.
 5. 5
  Skær æblerne i halve og fjern kernehuset med en urtekniv. Skær æblerne i meget tynde ensartede skiver. 
 6. 6
  Kog vand med sukker og læg æbleskiverne i gryden og lad dem simre, indtil de er let møre. 
 7. 7
  Skær gedeosten i mindre stykker og læg dem i bunden af tærterne. Derefter lægges æbleskiverne rundt i kanten og ind mod midten, indtil det ligner en rose. De sidste skiver rulles så de danner rosens kerne.
 8. 8
  Bag tærterne ved 180º varmluft i ca. 25 min. Server dem som lidt ekstra forkælelse på ostebordet.